Nieuw opleidingscentrum in Rijssen
| 14:00 | Bert Mateboer

Nieuw opleidingscentrum in Rijssen

Jonge mensen klaarstomen voor een baan in het transport. Het nieuwe opleidingscentrum OT&L in Rijssen wil dit doen om een tekort aan chauffeurs te voorkomen.

Het opleidingscentrum is gevormd omdat transportbedrijven in de regio steeds vaker constateerden dat het moeilijk is aan goede chauffeurs te komen. Zij zijn een samenwerkingsverband aangegaan met de gemeente Rijssen-Holten. Daardoor kon er een leslocatie aan de Morsweg in Rijssen worden betrokken, waar sinds begin deze week twintig leerlingen bezig zijn met een opleiding tot beroepschauffeur.

Het gaat om een BBL (Beroeps Begeleide Leerweg)-opleiding tot chauffeur beroepsgoederenvervoer. Hierbij ga je één dag in de week naar school en werk je vier dagen in de week bij een leerbedrijf om praktijkervaring op te doen. Het bijzondere aan de opleiding bij OT&L is dat de leerlingen gegarandeerd een baan bij een van de aangesloten bedrijven krijgen, mits uzij het diploma behaald hebben.  Ook hoeven de leerlingen niet zelf een leerwerkplek te regelen; dat doet de school. 

Officiële  opening zaterdag 3 oktober

De officiële en feestelijke opening van OT&L  (Opleidingscentrum Trasnport & Logistiek) is zaterdag 3 oktober tijdens de Transportdag Rijssen-Holten. Deze dag wordt georganiseerd door de transportbedrijven van Rijssen-Holten, het OSC(Overkoepelend Orgaan Chauffeursactiviteiten) en er werken vele vrijwilligers aan mee. Er zijn dan tal van activiteiten voor jong en oud op en rond het industrieterrein aan de Morsweg,  die allemaal in het teken van Transportstad Rijssen-Holten staan. Ook de deuren van OT&L  staan de hele dag open voor toekomstige leerlingen en andere belangstellenden.

Leerjaar 2015/2016

Inmiddels zijn de voorbereidingen voor het leerjaar 2015/2016 in volle gang en kunnen VMBO-leerlingen tussen de 16 en 20 jaar die dit jaar examen doen, zich voor deze opleiding aanmelden. Voor meer informatie: otenl.nl

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie