FamHarteveld
| 10:00 | Rik Werner

Alle negen Harteveldjes vol overtuiging achter het stuur

Negen leden uit één familie, die allemaal chauffeur zijn, zoiets is heel bijzonder. En dan wonen alle negen nog bij elkaar om de hoek ook. Maak kennis met de Familie Harteveld uit Oude Leede.

De Harteveldjes, het is een hechte familie. In totaal bestaat de clan uit achtendertig leden, tenminste als de jongelingen niet net een vriendin aan de haak hebben geslagen, maar dat nog niet durven te zeggen. Eens per jaar gaat de hele bups een weekend weg. Dit jaar naar Zeeland. Iedereen heeft het zichtbaar naar de zin, zowel in Oude Leede, als binnen de familie en op het werk.

Tuinder

Oude Leede, het is een buurtschapje van niks, het ligt onder de rook van Pijnacker. Het gehucht heeft een paar honderd inwoners. De basisschool is lang geleden gesloten, het enige dat het dorpje nu nog heeft is een buurthuis. Maar het is er prima wonen, vlak bij de grote steden, maar toch midden in het groen. Negen chauffeurs in één familie, je zou denken dat het chauffeursvak ze met de paplepel is ingegoten, maar niets is minder waar. De stamvader was tuinder. Het kan verkeren.FamHarteveld

Kakofonie

Na een uurtje praten met de mannen, blijft er één vraag boven de tafel hangen. Waarom zijn ze niet hun eigen transportbedrijf begonnen? Was het tot dan toe een bonte kakofonie van door elkaar pratende chauffeurs, bij deze vraag valt het even stil. Kees: ,,Ik heb wel mijn papieren gehaald, dus ik zou zo kunnen beginnen. Maar op mijn leeftijd is het ook wel een keer mooi geweest. Ik heb vijfentwintig jaar hard gewerkt als zelfstandige, en dat was genoeg.” Luke: ,,Op vrijdag zet ik mijn auto aan de kant. Ik heb geen zorgen. En eens in de maand krijg ik mijn geld. Dat is prima toch?” En zo is het.

FamHarteveld

Lees het hele verhaal in Truckstar editie 11. Overal verkrijgbaar voor € 4,99. Of bestel ‘m hier online. 

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht. 

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie