Overval
| 16:09 | Rik Werner

Verzekeraar TVM waarschuwt chauffeurs voor rijdende berovingen rond A15

Het lijkt er op dat er weer een criminele bende actief is, die al rijdend trucks van hun ladingen berooft. TVM verzekeringen waarschuwt in ieder geval chauffeurs met dure ladingen alert te zijn ‘op de verkeersdrukte rond hun vrachtwagen’.

In het zuiden van Nederland (‘vooral op de snelweg A15′) is volgens de verzekeraar een bende criminelen actief die ’s nachts vrachtwagens tijdens het rijden berooft. Zij hebben het vooral voorzien op vrachtwagens die elektronica vervoeren.

Stagneren

TVM bevestigt dat afgelopen week ’s nachts de lading uit een rijdende vrachtauto is ontvreemd. Het slot werd al rijdend opengeslepen, de chauffeur zegt er niets van te hebben gemerkt. Pas op de loslocatie werd de diefstal ontdekt. ,,Achterliggers merken niet wat voor hen gebeurt. Doordat handlangers het verkeer bewust laten stagneren op beide rijstroken, wordt het zicht op de overval ontnomen’’, aldus een woordvoerder.

Alert

TVM waarschuwt chauffeurs alert te zijn op voertuigen die zich verdacht op of in de omgeving van hun vrachtwagen begeven. Chauffeurs die verdachte zaken menen waar te nemen of slachtoffer zijn geweest van criminelen, wordt verzocht contact op te nemen met de afdeling Speciale Zaken van TVM via telefoonnummer +31 (0)528 29 25 30.
Roemenen

Eerder dit jaar werd bij een inval in een vakantiepark een bende Roemeense criminelen opgerold, die rijdend diverse vrachtwagens hadden beroofd van hun kostbare ladingen. Hun opmerkelijke, enigszins acrobatische aanpak lijkt nu dus navolging te hebben gekregen.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

 

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie