Jost Group_IVECO
| 10:17 | Rik Werner

Jost Group zet komende jaren eenderde wagenpark over op LNG

De Jost Group schaft 500 Iveco Stralis NP-trucks op LNG (Liquefied Natural Gas) aan. Daarmee wordt in de komende jaren ruim eenderde van het wagenpark van de Belgische vervoerder gasgestookt.

De relatief ‘schone’ LNG-trucks vervangen tussen nu en 2020 oudere Euro 5-dieselvrachtwagens.

Trekkers

Jost neemt volgend jaar de eerste 150 Iveco’s op LNG in gebruik en de jaren erna worden in etappes de resterende LNG-vrachtwagens afgeleverd. Jost vervangt met de Iveco Stralis NP vier tot vijf jaar oude dieseltrucks in haar wagenpark, dat 1.400 trekkers en 3.000 opleggers beslaat. Het transportbedrijf beschikt al over 132 Iveco Stralis-vrachtwagens, waarvan er twee op gecomprimeerd aardgas (CNG) rijden.

Tankstations

,,Zo gaan we in op de vraag van onze klanten, die duurzamer transport eisen’’, aldus Roland Jost, eigenaar van Jost Group. De vervoerder is van plan bij haar vestigingen in ieder geval drie LNG-tankstations te bouwen. Voor Iveco zou het gaan om de grootste order voor LNG-trucks uit de historie van de Italiaanse truckfabrikant. Iveco zegt sinds 1991 wereldwijd al 22 duizend voertuigen op aardgas te hebben verkocht.

Verdenking

Jost kwam eerder dit jaar nog negatief in het nieuws na een inval van de Belgische politie op verdenking van witwassing en mensenhandelDirecteur Roland Jost werd daarbij vastgezet, maar na enkele dagen vrijgelaten.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht. 

 

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie