| 10:43 | Arjan Olsthoorn

Nederlander Jeroen Eijsink wordt baas Girteka

Het grootste transportbedrijf in Europa, Girteka, krijgt per 1 augustus 2023 een Nederlandse baas. Jeroen Eijsink neemt het spreekwoordelijke stokje over van de Litouwer Edvardas Liachovičius.

Eijsink neemt internationale ervaring mee van Siemens, Deutsche Post DHL en C.H. Robinson, waar hij sinds 2015 werkzaam was.

“Ik ben blij dat Jeroen Eijsink voor Girteka heeft gekozen om zijn 25-jarige internationale carrière voort te zetten. Daarmee geeft hij ons bedrijf een impuls”, aldus Liachovičius, CEO van Girteka Group. “In 1997, toen Girteka slechts één vrachtwagen had, werd ik een van de eerste werknemers hier en begon mijn professionele leven. In 2008, toen Girteka 800 medewerkers had, 300 vrachtwagens en een jaaromzet van 50 miljoen euro, werd ik benoemd tot CEO en begon ik aan de tweede fase van mijn carrière. Vandaag de dag telt Girteka 23.000 medewerkers, bijna 10.000 vrachtwagens en een jaaromzet van 2 miljard euro en heb ik het voorrecht om een actief bestuurslid van de Girteka Group worden,” besluit Liachovičius.

Girteka Group blijft als bedrijf volledig in handen van Mindaugas Raila (90%) en Edvardas Liachovičius (10%).

2 Reacties
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie