kniktelescoopkraan
| 10:22 | Arjan Olsthoorn

Wagenborg Nedlift breidt uit met kniktelescoopkraan

Flexibel inzetbaar, sterk en veelzijdig: voor de kniktelescoopkranen van Wagenborg Nedlift geldt het allemaal. Reden temeer om de vloot uit te breiden met nóg zo’n alleskunner. Vorige week rolde er dus een gloednieuwe Volvo FH met 92tm Palfinger PK92002SH het terrein in Groningen op.

Deze nieuwste aanwinst heeft een hydraulisch bereik van 18 meter en met de uitschuifbare fly-jib wordt dit verlengd naar maar liefst 30,4 meter. Verder is de kraan voorzien van een 3.5 tons hydraulische hijslier. Dankzij het P-Fold systeem is de kniktelescoopkraan snel en eenvoudig in en uit te vouwen. De machine is ook zeer wendbaar en kan uit de voeten met een compacte opstelruimte. Met de extra support op de Volvo wordt bovendien een 100% lastvluchttabel gerealiseerd in het totale werkgebied van 360°.

Elektrisch inzetbaar

Een ander groot voordeel van deze nieuweling is de volledig elektrische inzetbaarheid. De kniktelescoopkraan is voorzien van een elektro-hydraulische powerpack waarmee emissieloos én nagenoeg geluidloos werken mogelijk is. Een uitkomst op bouwlocaties! Chauffeur Johannes Merkus was dan ook in zijn nopjes toen hij de sleutel overhandigd kreeg van Martin Wieringa (Nijwa Groningen).

Lees ook: Wagenborg Nedlift neemt nieuwe 300-tonner in gebruik

Eerste klus

De nieuwste aanwinst werd de volgende dag direct ingezet. Op een bouwlocatie vlak naast de Martinitoren, midden in het centrum van Groningen, kreeg het team van Wagenborg Nedlift de opdracht om bouwmaterialen op het dak te zetten. Een uitgelezen klus voor Johannes en zijn nieuwe kniktelescoopkraan. Dankzij de snelle opbouwtijd en beperkte benodigde opstelruimte konden de hijswerkzaamheden veilig, efficiënt en zonder hinder voor de omgeving worden uitgevoerd.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie