Wagenborg Nedlift
| 08:45 | Arjan Olsthoorn

Wagenborg Nedlift neemt nieuwe 300-tonner in gebruik

Het kranenpark van Wagenborg Nedlift is onlangs uitgebreid met het nieuwste model in de 300 tons range uit de stal van Manitowoc: de Grove GMK6300L-1. Een mooie aanwinst voor het bedrijf.

“Onze ervaringen van de afgelopen jaren met de Grove GMK6300L waren dermate positief dat we hebben besloten om te investeren in een tweede Grove van deze capaciteitsklasse”, aldus Johan Bakker, Manager Fleet & Maintenance bij Wagenborg Nedlift. “Het nieuwste 300 tons model van Grove, de GMK6300L-1, beschikt over nóg betere eigenschappen dan eerdere uitvoeringen. Zo is de hijscapaciteit flink verbeterd. Bij een volledige mastlengte van 80 meter meer dan 10%. Ook is dit vernieuwde model uitgerust met handige tools om sneller op en af te bouwen.”

“Bovendien beschikt deze nieuwe 6-asser over zuinige Stage V motoren. Dat scheelt in het brandstofverbruik en beperkt schadelijke uitstoot”, vervolgt Johan. Aan de veiligheid is ook gedacht. “De GMK6300L-1 heeft camera’s rondom zoals een lastzicht-camera, zijzichtcamera en achteruitrij-camera. De kraan is tevens voorzien van extra werkverlichting aan de zij- en achterkant van de kraan.” Zo hebben de machinisten te allen tijde goed zicht op de hijswerkzaamheden en de directe omgeving rondom de kraan en dat komt de veiligheid ten goede. “Ik wens onze machinisten Erik Damhuis en Sander Vollenbroek dan ook veel succes en veilige draaiuren met hun nieuwe kraan”, zo besluit Bakker.

Grove GMK6300L

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie