afsluitdijk
| 09:23 | Arjan Olsthoorn

Nachtafsluiting Afsluitdijk A7 in beide richtingen 22 – 23 mei

De Afsluitdijk is in de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 mei van 00.00 tot 08.00 uur tussen Den Oever en knooppunt Zurich afgesloten voor het verkeer. Dit vanwege het verplaatsen van groot materieel (heistellingen) in Den Oever.

Er worden heistellingen in staande toestand over de weg verplaatst. Hierdoor is het in verband met de veiligheid noodzakelijk de weg af te sluiten. Het is niet mogelijk om de heistellingen via het water te verplaatsen. Demonteren, verplaatsen en vervolgens monteren is geen optie. Er is zeer weinig ruimte om dergelijke werkzaamheden veilig voor weggebruikers en bouwpersoneel uit te voeren. Met deze afsluiting is er gekozen voor de veiligste en snelste oplossing, die flinke overlast bezorgt, maar van relatief korte duur is.

De heistellingen zijn nodig om palen de grond in te brengen. Op de palen wordt een onderwaterbetonvloer aangebracht die op zijn plaats wordt gehouden door middel van de palen. De betonvloer is nodig voor het realiseren van de spuisluizen en pompgroepen. Deze afsluiting wordt tevens benut om de openbare verlichting te herstellen, voor technische inspecties en om onderzoeken aan de weg uit te voeren.

Omleidingsroute

Omleidingsroutes

De extra reistijd bedraagt tussen de 10 en 90 minuten, afhankelijk van vertrekpunt en bestemming.

Richting Friesland:

  • Verkeer uit het (zuid)westen van Nederland richting Friesland kan omrijden via de A9/A1 en de A6.
  • Verkeer uit de kop van Noord-Holland richting Friesland kan gebruik maken van de N307 Houtribdijk (Enkhuizen – Lelystad) en de A6.

Richting Noord-Holland en het (zuid)westen van Nederland:

  • Verkeer uit Friesland richting het (zuid)westen van Nederland kan omrijden via de A6/A1 en A9.
  • Verkeer uit Friesland richting de kop van Noord-Holland kan omrijden via de A6 en de N307 Houtribdijk (Lelystad – Enkhuizen).
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie