MobiliteitsCentrum transport plaatst 1000e chauffeur
| 14:21 | Truckstar Redactie

MobiliteitsCentrum transport plaatst 1000e chauffeur

Het MobiliteitsCentrum transport (MCT) heeft onlangs de duizendste chauffeur aan een baan geholpen binnen het transport.

Een voorbeeld van een perfecte match: de 57-jarige chauffeur Jan Damen is na een korte sollicitatieprocedure aangenomen door het transportbedrijf R. Nagel uit Oude Meer. De sociale partners uit het transport zijn zeer te spreken over de successen van het MCT. “Goede chauffeurs blijven op deze manier voor onze bedrijfstak behouden.”

Opgericht door sociale partners
Het MobiliteitsCentrum transport werd begin 2009 opgericht door de sociale partners in het transport: Transport en Logistiek Nederland (TLN), Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV), de Vereniging Verticaal Transport (VVT), FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen.

Primair doel is om chauffeurs en kraanmachinisten die door de economische crisis werkloos worden, naar een andere baan in de transportsector te begeleiden en zo voor de branche te behouden.

Chauffeurstekort wordt verwacht
De sociale partners verwachten dat de komende jaren grote tekorten aan chauffeurs zullen ontstaan. Recente berekeningen van werkgeversorganisatie TLN tonen aan, dat tot 2015 zo’n 45.000 chauffeurs de bedrijfstak zullen verlaten, met name wegens pensionering. Bovenop deze vervangingsvraag komt de behoefte aan extra chauffeurs als de economie sterker gaat groeien. In het transport werken nu zo’n 140.000 mensen, van wie 90.000 chauffeurs.

Eigen website
Het MCT heeft een eigen website, die druk wordt bezocht. Chauffeurs vinden er naast vacatures onder meer tips voor het schrijven van een CV en een sollicitatiebrief. Werkgevers kunnen er terecht voor het aanmelden van vacatures en het downloaden van diverse contractvormen voor het aannemen van personeel.

De Amsterdamse chauffeur Jan Damen kwam op de site, nadat hij door een reorganisatie bij zijn vorige werkgever was vertrokken. “Alles ging heel snel in zijn werk. De adviseurs van het MCT hebben mijn CV naar het transportbedrijf R. Nagel gestuurd. Na het eerste sollicitatiegesprek werd mij gelijk een contract aangeboden.”

Voor directeur Erik Nagel is dat logisch: “Als het klikt met een sollicitant pakken wij gelijk door.” R. Nagel Transport heeft vaker via het MCT vacatures vervuld en blijft dat doen. “Wij hebben nu 140 medewerkers. Door de aanhoudende groei hebben we regelmatig nieuwe chauffeurs nodig en het MobiliteitsCentrum transport is daarvoor een prima wervingskanaal.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie