Minister Schultz lanceert transportindex
| 09:31 | Truckstar Redactie

Minister Schultz lanceert transportindex

De Nederlandse transportsector krijgt vanaf eind juni een eigen transportindex.

Minister Schultz van Haegen geeft op maandag 25 juni de aftrap voor deze nieuwe graadmeter voor de transportwereld. Dat doet ze op de Amsterdamse effectenbeurs.

“Transport is de bloedsomloop van de economie. Groeit de economie, dan neemt het aantal transportbewegingen toe. Omgekeerd geldt hetzelfde. De Transportindex geeft weer hoeveel transportbewegingen in Nederland plaatsvinden. Door een koppeling van een aantal informatiebronnen is het mogelijk de Transportindex dagelijks te publiceren.”, zegt Arie van Dijk van Nieuwsblad Transport, dat samen met Koninklijke Dirkzwager (informatieprovider voor de scheepvaart),  Wolters Kluwer Transport Services (vrachtaanbodsite Teleroute) en de Nationale Databank Wegverkeersgegevens (NDW) het initiatief nam voor de Transportindex.

De Transportindex is een dagelijkse graadmeter voor de stand van zaken in de transportsector in Nederland. Naast het wegvervoer worden ook cijfers van de zee- en binnenvaart meegenomen bij de totstandkoming. Belangrijkste input voor de index zijn cijfers over het aantal transportbewegingen die worden verkregen via weeglussen en registratie van scheepsbewegingen. Cijfers van vrachtaanbodsite Teleroute worden hieraan gekoppeld.

Dagelijkse publicatie
Vanaf maandag wordt de TRX, zo als de Transportindex ook genoemd wordt dagelijks gepubliceerd. Na langere tijd verwachten de bedenkers met de TRX duidelijke en betrouwbare trends weer te kunnen geven.

De index is te bekijken op www.transportindex.nl

 

 


Meepraten? Schrijf hier jouw reactie