MICHELIN_X_Multi_HLT_385_65_225
| 07:50 | Bert Mateboer

Michelin breidt het aanbod X Multi bedrijfswagenbanden uit

Het aanbod van de Michelin X Multi bedrijfswagenbanden, bedoeld voor regionaal transport, wordt uitgebreid. Er komt een nieuwe afmeting (315/80-R22.5) bij van de X Multi Z en D. Ook worden twee nieuwe banden met een hoog draagvermogen toegevoegd: de X Multi HLZ en HLT. Deze laatste twee banden beantwoorden aan de vraag naar extra draagvermogen voor trekkers met een kraan en voor dubbelassige aanhangers.

Diezelfde voordelen zijn nu ook beschikbaar voor iedereen die rijdt op banden in de afmeting 315/80-R22.5. Deze afmeting omvat een aanzienlijk deel van de totale markt. Doordat de nieuwste door Michelin gepatenteerde technologieën zijn toegepast, hebben ze bovendien een aanzienlijk langere levensduur: ze kunnen tot 30 % meer kilometers afleggen, claimt Michelin. Deze vier nieuwe banden zijn per 1 oktober 2020 beschikbaar op de markt in de Benelux.

Prestatie

Alle X Multi banden zijn voorzien van het 3PMSF symbool dat wijst op zeer goede gripprestaties onder alle weersomstandigheden. Zelfs wanneer ze zijn versleten en nog slechts 2 mm profieldiepte over hebben, behouden de Michelin banden hun 3PMSF certificatie.

Net als alle andere Michelin bedrijfswagenbanden, is de X Multi geschikt voor herprofilering en loopvlakvernieuwing. Daarmee draagt hij bij aan het Alles Duurzaam plan van Michelin. Een langere levensduur van de band sluit aan bij de gedachte van een circulaire economie en biedt transporteurs de mogelijkheid om zowel hun kosten als hun milieuvoetafdruk terug te brengen terwijl ze ten volle blijven profiteren van het potentieel van hun banden.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie