| 13:29 | Arjan Olsthoorn

Mercedes-Benz eActros LongHaul wint Truck Innovation Award

De prestigieuze brancheprijs wordt aan bijzonder innovatieve vrachtwagens uitgereikt door de jury “International Truck of the Year” (IToY), die bestaat uit 25 ervaren bedrijfswagenjournalisten van internationale media uit Europa en andere landen.

Karin Rådström, CEO van Mercedes-Benz Trucks, ontving de prijs uit handen van Gianenrico Griffini, voorzitter van de IToY-jury, tijdens een evenement op de IAA Transportation 2022 in Hannover. Doorslaggevend voor de stemming was het innovatieve algehele technologische concept met LFP-batterijtechnologie, de nieuwe e-as en de hoge ontwikkelingssnelheid van Mercedes-Benz Trucks.

De batterij-elektrische eActros LongHaul voor zware langeafstandstransport is het hoogtepunt van de beurs van Mercedes-Benz Trucks en werd tijdens een persconferentie in aanloop naar de IAA als conceptprototype onthuld. De e-truck heeft een actieradius van zo’n 500 kilometer op één acculading en is in staat om high-performance te laden. De gereedheid voor serieproductie is gepland voor 2024.

De afgelopen jaren hebben ook de Mercedes-Benz eActros voor zwaar distributietransport en de op waterstof gebaseerde brandstofceltruck Mercedes-Benz GenH2 Truck de Innovation Award gewonnen.

eActros

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie