Tekno DAF XD
| 13:22 | Robert Servaas

Tekno introduceert schaalmodel DAF XD

DAF Trucks heeft op de IAA haar nieuwe generatie distributietrucks gelanceerd. Na de nieuwe XF, XG en XG+ is het nu de beurt aan de XD om een nieuwe standaard te zetten in de distributiesector. En, zoals niemand ontgaan zal zijn, is de DAF XD uitgeroepen tot Truck of the Year 2023!

Tegelijkertijd met DAF onthult Tekno haar nieuwe XD, maar dan in miniatuur. Bij Tekno zijn ze trots dat ze – naast de XF, XG en XG+ – nu ook de XD in schaal 1:50 hebben mogen ontwikkelen.

Twee speciale introductiemodellen zijn geproduceerd. Beide modellen zijn uitgerust met camera’s en zijn gespoten in de opvallende introductiekleur. Op de bakken is het design te zien inclusief de slogan ‘Start the future’.

  • 6×2 bakwagen (XD-D) met koelopbouw bevat een dagcabine, welke is uitgerust met een extra raam aan de passagierszijde (Kerb View Window).
  • 4×2 trekker (XD-SH) is voorzien van een slaapcabine met een hoog dak. Een 2-assige gesloten oplegger is hierachter gekoppeld.

Levensecht resultaat

De miniaturen (op schaal 1:50) zijn aan de hand van de originele CAD-bestanden 3D-gemodelleerd. Na een aantal proefmodellen zijn alle onderdelen gefinetuned. De kleuren en striping zijn met behulp van gedetailleerde werktekeningen nauwkeurig op de modellen aangebracht. Gedurende het hele proces is nauw contact geweest tussen Tekno en DAF om tot een levensecht miniatuurmodel te komen. Het resultaat? Een prachtig miniatuurmodel dat tot in het kleinste detail klopt met de werkelijkheid.

De miniatuurmodellen zijn vanaf heden te bestellen bij de DAF shop of bij de DAF dealer. Zodra de eerste transportbedrijven de weg op gaan met de DAF XD, zal Tekno deze ook als schaalmodel uitbrengen. Ook de modelbouwers kunnen hun hart ophalen aan de bouwkits van Tekno Parts die zullen volgen.

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie