| 16:12 | Arjan Olsthoorn

Truckstar 13/2019

Alweer het laatste nummer van dit jaar en, zoals gebruikelijk met de donkere- en feestdagen in aankomst, we pakken met deze laatste editie van 2019 flink uit. Want naast de reguliere Truckstar ontvangen onze abonnees ook nog eens de 100 pagina’s dikke Zwaar en Special Transport Special automatisch in de bus.

Wat ons betreft kom je de decembermaand dan ook aan leesvoer niets tekort. Kijk voor een uitgebreide preview van Truckstar nr. 13 hieronder. Nieuwsgierig naar wat je allemaal in de Zwaar en Speciaal Transport Special tegenkomt?

Rep je naar de winkel, of- nog beter- koop nu de Truckstar online, dan krijg je hem automatisch thuisgestuurd. Wil je echt niets te kort komen, word dan abonnee – dan vind je Truckstar samen met de specials voortaan gewoon in de brievenbus en hoef je niets meer te missen!

Rijden zonder spiegels
Benieuwd naar hoe dat nu in de praktijk werkt, reden we dit keer met de spiegelloze Actros 1848 LS Gigaspace met een 45-voetsscontainer naar Zuid-Duitsland. Het is wel even wennen en hier en daar nog voor verbetering vatbaar, maar de branstofbesparing is niet mis en daar is ook wat voor te zeggen.

Een zee van ruimte
Paul Muskens mocht tijdens het Truckstar Festival de eerste Volvo FH met XXL cabine in ontvangst nemen. We gaven hem even een paar maanden de tijd om te wennen. Maar nu willen we toch wel eens weten hoe dat nu bevalt, zo’n zee van ruimte.

Truckoverschot
Bij Hein Poelvoorde zijn drie chauffeurs in dienst, terwijl er vijf trucks voorhanden zijn. Toch is er geen sprake van een personeelstekort. Hein is namelijk best tevreden zo. Twee reserve-auto’s komen altijd van pas. Een bedrijfsportret.

Stoere Renault T in de krullen
De nieuwe aanwinst van Plospan is niet alleen mooi, comfortabel en betrouwbaar – hij is ook nog eens geknipt voor het werk in de krullen. En nee, chauffeur Rowdy zit niet in het kappersvak – we hebben het hier over resthout en houtkrullen.

Stikstof gijzelt Nederland
Het lijkt wel nergens anders meer over te gaan, stikstof en PFAS houden ons in een wurggreep – maar waar hebben we het eigenlijk over, in dit nummer leggen we het haarfijn uit.

Gloednieuwe krachtpatser
Puinruimen met een droomauto. Voor Niels Degeling is dat de realiteit, ook al had hij aan zijn werkgever te kennen gegeven dat hij wel wat voelde voor een nieuwe FH 16 750. Dat hij nu achter het stuur zit van een spiksplinternieuwe Volvo, dat is toch een verrassing. “dan weet je toch dat je gewaardeerd wordt.”