| 08:37 | Arjan Olsthoorn

Zwaar & Speciaal Transport Special 2019

Bij Truckstar editie 13 ontvangen onze abonnees de tweede special van dit jaar: de Zwaar & Speciaal Transport Special van maar liefst 100 pagina’s met transporten vol brede, hoge, lange of zware ladingen, in binnen- en buitenland. Heb je geen abonnement op Truckstar en krijg je daarom de Special niet automatisch in de bus, kijk dan hieronder voor een tipje van de sluier. Wil je Truckstar nummer 13 én de Special kopen, spoed je dan nu naar de winkel. Maar uiteraard is Truckstar ook online te bestellen. In dat geval krijg je hem thuisgestuurd. En wil je echt niets missen, word dan abonnee.

Met het rubber in de blubber
Het regent en het is mistig als we onderweg zijn met twee trailers vol windmolenonderdelen. Ze moeten naar een boerderij in Noord-Ierland. De zes weken jonge Scania S450 6×2 en de DAF XF 460 6×2 van Transportbedrijf G. L. de Haan uit Nijkerk moeten door de modder een heuvel op, het eerste deel van het pad omhogg is van beton. Maar dan houdt het beton op en bestaat de ondergrond nog slechts uit modder en losse stenen. De wielen van de Scania beginnen dan al snel te slippen en de combinatie komt tot stilstand. Wat nu?

Deense zware jongen
De rode Volvo, met gouden randje, is een plaatje om te zien. Een zwaartransportcombinatie met tweekleurige wielen, dat zie je niet vaak. Wel bij Vallem Transport uit Denemarken.

Fikse klim over kronkelige bergweg
In een afgelegen uithoek van Zwitserland hebben ze een transformator nodig. Het loodzware ding wordt er via een hoge bergpas naartoe gebracht.Het transport komt aan op vakmanschap en precisie, in sommige Zwitserse dorpen is er slechts een aantal centimeters speling voor de combinatie.