| 21:39 | Arjen van Vliet

Lichtgewicht Pacton-trailer

Pacton heeft nog eens ruim een halve ton afgesnoept van het gewicht van de vorig jaar geïntroduceerde lichte kraanoplegger. Het totaalgewicht ligt nu onder de 7 ton.

De nieuwe trailer staat op de stand van Pacton op de IAA, die volgende week van start gaat in Hannover. Pacton stelt dat het mindere gewicht niet ten koste gaat van duurzaamheid en inzetbaarheid. De kraanoplegger heeft ook in deze uitvoering een kraanrandprofiel van 20 mm. Na de IAA zal een uitgebreid praktijk testprogramma beginnen. Gelijktijdig zullen de testen voor de ladingzekering-certificaten worden afgerond.

Composiet

Door gebruik te maken van thermoplastisch composietmateriaal voor de zijborden en de vloer komt de TPL.339.C-B X-Light op een totaalgewicht van 6.860 kg, hetgeen een gewichtsbesparing is van 660 kg ten opzichte van de normale lichtgewicht versie.

Deze oplegger, geschikt voor een 16 ton-meter kraan, heeft SAF Intra CD Integral 9-tons schijfremassen, aluminium velgen, vetsmering, asliftbindvoorzieningen en een gereedschapskist. De achterste twee assen worden door middel van stangen gestuurd.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie