| 09:35 | Bert Mateboer

Kwart meer rij-examens

De interesse voor het rij-examen voor vrachtauto stijgt sterk, zo blijkt uit het jaarverslag van het CBR dat deze week is gepubliceerd. Vorig jaar nam het aantal praktijkexamens voor vrachtauto toe met 24 %.

Met meer dan anderhalf miljoen afgenomen examens in totaal was 2017 een heel druk jaar voor het CBR. Ook het aantal afgenomen praktijkexamens voor de personenauto steeg, met 3%, voor de taxi was dat 12%, voor het T-rijbewijs 23% en voor de bus 13%. Ondanks het overwerk van examinatoren en de werving van zestig nieuwe examinatoren konden de praktijkexamens niet altijd binnen de afgesproken termijnen worden gedaan. Daarom werft het CBR dit jaar 112 nieuwe examinatoren.

In 2017 is ook gewerkt aan de verdere modernisering van de dienstverlening. Zo zijn nieuwe vraagvormen in de theorie-examens geïntroduceerd, zijn het online klantenportaal ‘Mijn CBR’ en de gezondheidsverklaring vernieuwd en is een social media campagne gelanceerd om klanten actief voor te lichten over de beste voorbereiding op het rijexamen. Die begint met de keuze van een goede rijschool.

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie