Koning & Drenth
| 11:29 | Arjan Olsthoorn

Koning & Drenth neemt drie nieuwe Volvo’s FH in gebruik

Koning & Drenth heeft drie nieuwe Volvo FH460 6×2 Turbo Compound trekkers in gebruik genomen. De trucks zijn voorzien van een groot aantal opties en uitgevoerd in de huisstijl van de internationale tak van de K&DTC groep.

Vorig jaar gingen DTC Surhuisterveen en Koning & Drenth na een jarenlange intensieve samenwerking  een fusie aan. Hoewel beide entiteiten zelfstandig blijven bestaan wordt al het internationale verkeer gepland door DTC Surhuisterveen in Drachten. Het regionale verkeer wordt in Beerta gepland, waar ook al het onderhoud wordt gedaan van zowel trekkend als getrokken materieel.

Met de drie nieuwe Volvo FH460 trekkers is de samenwerking ondersteund door de kleurstelling die is gekozen. Deze is gelijk aan de huisstijl van DTC Surhuisterveen. De trucks zijn gespoten in de fraaie metallic blauwe kleur met gele tinten, in combinatie met de naam en het logo van Koning & Drenth in de lichtbak. Regionaal behoudt Koning & Drenth hun originele huisstijl.

Turbo Compound

De trucks zijn voorzien van de nieuwste versie van de D13 krachtbron met Turbo Compound techniek. Hierdoor wordt energie terug gebracht naar de motor wat gunstige gevolgen heeft voor met name de trekkracht bij lage toeren en het brandstofverbruik. De trucks zijn verder voorzien van de Volvo I-Shift transmissie en een PTO voor de hydrauliek installatie die nodig is voor de moving floor opleggers. De trekkers zijn verder uitgevoerd in ADR uitvoering.

Voor de K&DTC Groep was met name de nieuwe Turbo Compound techniek van Volvo reden voor de aanschaf van de nieuwe trucks. Het lagere brandstofverbruik van de nieuwe Volvo en de jarenlange relatie met Volvo Trucks dealer Nijwa in Groningen waren doorslaggevend bij deze investering.

Activity Safety Pakket

De trucks zijn volledig luchtgeveerd, voorzien van aluminium wielen en luchtketels en  het complete Volvo veiligheid pakket met onder meer Lane Keeping Support, Stop and go ACC, Driver Alert support en forward collision warning met noodrrem functie. Kortom, het volledige Activity Safety Pakket van Volvo. Verder zijn de trucks uitgerust met een aslast indicator. Met de Work Remote afstandsbediening kunnen ook buiten het voertuig functies zoals de luchtvering bediend worden. Tevens is het mogelijk om de aslasten af te lezen. Dat is met name handig bij het laden van losgestorte goederen.

De Globetrotter XL cabines zijn verder voorzien van alle luxe. Denk hierbij aan een koelkast, een luxe interieur en een uitgebreid navigatie- en audio systeem. Verder is er naast standverwarming ook de I-Park Cool standairco en Led verlichting met grootlicht assistent.

turbo compound

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie