Joost: vrachtwagenchauffeur is droombaan
| 13:37 | Truckstar Redactie

Joost: vrachtwagenchauffeur is droombaan

Uit onderzoek van TNO Nipo blijkt dat slechts achttien procent van de Nederlanders momenteel zijn of haar droombaan heeft. Chauffeur zijn is echter wél een droombaan.

In de ogen van Joost Veldman is het in ieder geval zeker een droombaan, want in de aanloop naar het Truckstar Festival rijdt hij mee met chauffeuse Corinna Peters op een truck vanuit Eindhoven via Lichtenvoorde en Zwolle naar Assen om te ervaren wat een fantastische baan het is om chauffeur te zijn.

175 droombanen
Joost vertelt waarom hij dit doet: “Vanaf april 2011 doe ik een jaar lang 175 bijzondere, leuke en spannende droombanen. Ik loop een dag mee met mensen die hun droombaan doen om erachter te komen wat hen drijft en wat hun beroep inhoudt. Waarom? Omdat dit één van mijn eigen dromen is.”

“Het lijkt me fantastisch om een kijkje in de keuken te krijgen bij verschillende beroepen en om mee te lopen met gedreven mensen die van hun werk hun droombaan hebben gemaakt. Daarnaast omdat ik mensen zoals jij wil inspireren om naar je droombaan op zoek te gaan of om van je huidige baan je droombaan te maken. Ook wil ik met dit project de mogelijkheid bieden aan jongeren in Noord Oeganda om hun droombaan te doen.”

Enkele droombanen die Joost al had waren: automonteur, treinmachinist, brandweerman, boswachter, secretaresse, gitaarbouwer en bierbrouwer. Vandaag, op 26 juli is Joost marktkoopman, op 27 juli is ie stralingsdeskundige en op 29 juli vrachtwagenchauffeur.

Wil je meer weten over Joost, 365 dagen, 175 droombanen en één missie? Kijk dan op zijn interessante website en steun jongeren in Oeganda zodat zij ook hun droombaan kunnen doen.

Foto: Joost als automonteur

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie