Calais
| 08:21 | Rik Werner

Jongerius maant Brussel tot actie EU-lidstaten veiligheid chauffeurs

De Nederlandse Europarlementariër Agnès Jongerius heeft de Europese Commissie gevraagd om de EU-lidstaten te dwingen de veiligheid van chauffeurs te verbeteren.

De SP/PvdA-politica deed haar klemmend beroep deze week tijdens een debat in het Europees Parlement. Jongerius vroeg vorige maand in een brief aan de verantwoordelijke ministers van Nederland, België en Frankrijk nadrukkelijk om meer beveiligde parkeerplaatsen en om een alarmnummer waarmee chauffeurs gevaarlijke situaties kunnen melden. Tevens vroeg zij om meer politie op de route naar Calais.

Teleurstellend

,,Het lijkt er niet op dat er concrete stappen zijn genomen’’, aldus een teleurgestelde Jongerius. ,, Al in 2015 heeft het Europees Parlement een resolutie aangenomen, waarin werd opgeroepen om meer beveiligde parkeerplaatsen voor vrachtwagenchauffeurs te realiseren. Helaas zijn de resultaten teleurstellend. Daarom vraag ik de Europese Commissie opnieuw om meer druk te zetten op de lidstaten om veiligheid op de weg te verbeteren. De problemen verdwijnen niet vanzelf en ik zal blijven strijden totdat er eindelijk iets aan gedaan wordt. De lidstaten en Europese Commissie hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheid richting onze vrachtwagenchauffeurs, want iedereen moet veilig zijn werk kunnen doen in Europa.’’

Petitie

Jongerius was eind augustus aanwezig in Brussel toen verontruste chauffeurs een petitie met ruim 8.000 handtekeningen overhandigden. De handtekeningen actie kwam tot stand na een incident op Truckparking Gentbrugge, waarbij illegale migranten verschillende chauffeurs belaagden, beroofden en mishandelden.

Lees ook: Transportbedrijf Reining staakt transport naar Engeland ‘voordat er doden vallen’.

Overhandiging petitie chauffeursveiligheid vanmiddag.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie