Aabo Trading
| 10:00 | Arjan Olsthoorn

Iveco X-Way 8×2 voor Aabo Trading

Aabo Trading heeft onlangs een Iveco X-Way 8X2 met 460 pk in gebruik genomen. Het is de eerste vrachtwagen met kraan voor het bedrijf. De X-Way is uitgerust met een Effer kraan en zal worden ingezet om dakmaterialen op locatie te brengen.

Aabo Trading levert de materialen zelf op de locatie van de klant. Tot voorheen werd dit alleen gedaan met kleinere voertuigen. Met de nieuwe vrachtwagen kan Aabo Trading de materialen niet alleen op locatie brengen, maar ook op de juiste hoogte. De truck zal in Noord-Nederland de klanten behartigen. De X-Way heeft 4 assen. Hier is voor gekozen omdat er zo een betere gewichtsverdeling is, gezien de kraan die op de truck staat. Het netto laadvermogen is 15.000 kg. De niet aangedreven assen zijn allemaal gestuurd, wat zorgt voor een korte draaicirkel. Een korte draaicirkel is handig in de woonwijken en op de bouw, als er nauwe straten of wegen zijn. Ook is er rekening gehouden met de lengtebeperking in de grote steden, de Iveco X-Way is namelijk niet langer dan 10 meter. De Iveco X-Way is bovendien uitgerust met HI-SCR. Dit is Iveco’s selectieve katalytische reductiesysteem. Hierdoor is regeneratie niet nodig, waardoor de uitlaatgassen niet te warm worden.

‘Sneller en gemakkelijker’

Erik de Haas, filiaalmanager van de vestiging Leeuwarden, nam het nieuwe voertuig in ontvangst: “Je bent zo niet afhankelijk van externe partijen. Een ingehuurd bedrijf heeft ook geen feeling met het product. Door dat in eigen beheer te houden, werk je veel sneller en gemakkelijker. We kunnen ’s avonds al opladen, zodat je ’s ochtends gelijk weg kan.”

Kraan

De kraan op de X-Way is een Effer 525 6S hydraulische laadkraan, welke voorzien is van een uitschuifbare heavy duty jib en een uitschuifbare knikarm. Hiermee kunnen tot 12 volle pallets met dakbedekking tot op wel 26 meter hoogte gebracht worden. De laadkraan is geleverd en opgebouwd door Kluytmans Service BV in Tilburg. De laadbak is gebouwd door Carrosseriefabriek Willemsen BV.

Effer

Over Aabo Trading

Aabo Trading is een Nederlandse groothandel die álles voor het dak kan leveren: niet alleen dakmaterialen maar ook isolatiemateriaal, afvoersystemen, gereedschappen, etc. Het bedrijf bestaat dit jaar 35 jaar en met 21 filialen, zijn ze in heel Nederland aanwezig. Aabo Trading levert, in tegenstelling tot de concurrent, alles vanuit de eigen vestigingen. Niet alleen de levering, maar ook de binnen- en buitendienst wordt geregeld door de eigen vestiging. Op deze manier heeft de klant één centraal aanspreekpunt. Ook is iedere vestiging voorzien van een eigen zinkzetterij waardoor ze ook op korte termijn maatwerk zink kunnen leveren.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie