| 07:05 | Arjan Olsthoorn

Ophof neemt eerste Nederlandse MAN met OptiView in gebruik

Ophof Service uit Rijswijk heeft niet alleen de eerste MAN TGX in de vloot opgenomen, het is ook de eerste in ons land die is geleverd met OptiView. Het camerasysteem van MAN waarbij alle spiegels zijn vervangen door camera’s.

Door alle spiegels te vervangen door camera’s, verbetert het zicht van de chauffeur wanneer hij bijvoorbeeld een rotonde nadert. Tevens verbetert MAN OptiView de stroomlijn van de truck met een lager brandstofverbruik als gevolg. De interesse bij Ophof Service was direct gewekt.

Flexibel en veelzijdig  

Ophof Services is een flexibel en veelzijdig bedrijf dat volgens de eigenaar Alexander Ophof in zijn studententijd ontstond. “We wilden als economiestudenten wat met onze handen doen. We wilden vooral niet stilzitten, dus richtten we een bedrijf op in de verhuisbranche. We kwamen erachter dat dit nogal seizoensgebonden is: in de winter is het veel rustiger en wij moesten het in de beginperiode hebben van de zomers. Dus al snel legden we ons toe op meubeltransport en de groei naar het grotere werk, om minder seizoensafhankelijk te zijn. Dat leidde weer tot tal van nieuwe contacten, en mondde uit tot service in bouw en utiliteit. Zo ontstond een kleinschalig, maar breed ontwikkeld full-serviceprovider gericht op verhuizen, transport, klusdienst en materieel”, legt Alexander Ophof uit. “Geen dag is hetzelfde.”

MAN TGX

Het wagenpark bestaat inmiddels uit tien eenheden, variërend van de kleinste bestelauto tot trekker-opleggercombinaties. “Het is de eerste keer dat we een nieuwe MAN in de vloot opnemen. We dachten eerst een jong gebruikte truck te zullen vinden, maar er was niets dat bij ons paste. Via ons netwerk kwamen we in contact met Van Leeuwen Truckservice. Vanaf het eerste moment hadden we de juiste klik. Dat leidde ertoe dat we toch voor een nieuwe gingen en dan ook nog met OptiView”, aldus Ophof. Hij vertelt dat een tweede TGX besteld is, die komt in het najaar. Het bedrijf is nog maar kort actief in het containerwerk. “Ook dit is weer een kwestie van netwerk. We zijn er als het ware ingerold en vervoeren nu zeecontainers door heel Nederland, een deel van Duitsland, België en het noorden van Frankrijk.”

Veiligheidssystemen 

Een ander argument om toch voor nieuw te gaan zijn de veiligheidssystemen waarmee de MAN TGX is uitgerust. “Het verkeer wordt steeds drukker en deze TGX is uitgerust met het nieuwste van het nieuwste. Dat geeft ons een veilig gevoel en onze chauffeur ook. Met OptiView hebben we het beste zicht rondom de combinatie.  Onze meest seniore chauffeur is al eerder gewend geraakt aan camera’s in plaats van spiegels. In het begin vond hij het niks en was het wennen. Toen hij hoorde dat er een nieuwe truck voor hem zou komen, was hij al zo gewend aan de voordelen dat hij sowieso weer een camerasysteem wilde. Daarnaast is de verdere begeleiding en aftersales bij Van Leeuwen Truckservice als bijzonder fijn ervaren. Juist vanwege onze diversiteit aan werk zochten we een leverancier die daarbij past. De eerste MAN TGX met OptiView is de basis geworden voor een constructieve samenwerking.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie