iF Design Award
| 14:19 | Arjan Olsthoorn

Iveco T-Way wint  iF Design Award

De jury van iF DESIGN heeft de gerespecteerde onderscheiding toegekend aan de Iveco T-Way, de zwaarste truck in Iveco’s gamma. De T-Way is ontwikkeld voor off-road gebruik. De onderscheiding is een erkenning voor het stijlvolle, en toch robuuste en functionele design van de truck.

De Iveco T-Way heeft de award gewonnen in de categorie Heavy Truck: Industrial Design. Het iF-keurmerk, dat in 1953 in Duitsland werd opgericht, staat voor innovatief design, voor consumenten en voor de designgemeenschap. Een onafhankelijke jury van 120 internationale designexperts koos de Iveco als winnaar voor zijn innovatieve design, omdat het stijl en technologie brengt in een segment dat normaal gesproken conservatief is.

Kenmerkende koplampen

De T-Way neemt alle stijlkenmerken van Iveco’s DNA over, zoals het logo dat de zeer gedetailleerde en kenmerkende grille domineert, en de kenmerkende vorm van de koplampen. Elk detail is erop gericht om maximale functionaliteit te bieden in off-road gebruik. Stijl en functie worden gecombineerd in designkenmerken zoals de metalen hoek van de bumper, die de koplamp beschermt en bij beschadiging eenvoudig vervangen kan worden.

“Het multifunctionele exterieur van de vrachtwagen wordt gecombineerd met een cabine-interieur waarin comfort en veiligheid van de bestuurder centraal staan, met een uitstekende ergonomie, geïntegreerde technologie en geavanceerde connectiviteit. Het dashboard is ontworpen rond de behoeften van de professionele bestuurder met bedieningselementen die gemakkelijk bereikbaar zijn, ingedeeld in functionele zones, en afgewerkt met materialen die geïnspireerd zijn op de normen voor de auto-industrie en aangepast aan de off-road missie. Details zoals de metalen lijsten op het stuurwiel en het infotainment gedeelte weerspiegelen de styling van het exterieurdesign, waardoor er een 360-graden Iveco T-Way-ervaring ontstaat,” aldus de truckfabrikant.

‘Zeer vereerd’

“We zijn zeer vereerd dat de T-Way is geselecteerd voor deze prestigieuze iF Design Award. Het ontwerp van de T-Way combineert robuustheid, betrouwbaarheid, efficiëntie en een centrale rol voor de bestuurder, waarbij functie en stijl op doeltreffende wijze worden gecombineerd. Deze erkenning volgt op andere onderscheidingen voor de Iveco T-Way in de afgelopen zes maanden, waaronder het winnen van de begeerde German Design Award voor ‘Excellent Product Design’, uitgereikt door de Duitse Raad voor Vormgeving, en de prestigieuze Red Dot Award voor ‘Product Design’ 2022,” zegt Marco Armigliato, Hoofd Industrieel Ontwerp van de Iveco Group.

Iveco T-Way

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie