Continental
| 13:31 | Arjan Olsthoorn

ITC en Continental verlengen samenwerking

Tankvervoerder ITC en bandenproducent Continental hebben recentelijk hun samenwerking verlengd. Binnen deze samenwerking neemt de Duitse bandenfabrikant het gehele bandenmanagement van de vloot van ITC voor haar rekening.

ITC is als tankvervoerder gespecialiseerd in het transport van vloeibare levensmiddelen. Het bedrijf heeft een focus op het vervoer van plantaardige oliën en vetten, zuivelproducten, vruchtensappen, vruchtenconcentraten en cacaoboter. Binnen de Benelux en Duitsland vindt het transport plaats met eigen tankopleggers, voor de langere afstanden worden er intermodale oplossingen aangeboden.

‘Van cruciaal belang’

“Onze klanten bevinden zich voornamelijk in de voedingsindustrie, waar zeer hoge eisen gesteld worden aan kwaliteit en betrouwbaarheid,” aldus Nick van Schaick, die samen met Dionne van Schaick de directie voert over ITC. “Vloeiend vervoer met maximale ontzorging en minimale verstoring en dit op een zo duurzaam mogelijke wijze is onze duidelijke missie. Ondanks dat banden slechts een beperkt onderdeel vormen van onze totale kosten, is het wel van cruciaal belang dat de betrouwbaarheid gegarandeerd wordt. In de afgelopen jaren heeft Continental aangetoond die bedrijfszekerheid te kunnen garanderen. Ook wanneer er onverhoopt een voertuig met bandenpech strandt, wordt dit door Continental snel en vakkundig verholpen.”

“Niet alleen de betrouwbaarheid van banden en service, maar ook de innovaties binnen Continental spreken ons aan,” vervolgt Dionne van Schaick. “Duurzaamheid is voor ons en voor onze klanten van groot belang. Vandaar dat dit dan ook een belangrijk criteria is bij de keuze van onze leveranciers. Daarnaast worden we door Continental op operationeel bandengebied volledig ontzorgd. Daardoor kunnen we ons nog beter focussen op onze kernactiviteit, namelijk het ‘vloeiend vervoer’ van levensmiddelen. Bovendien zijn wij een echt familiebedrijf en hechten we veel waarde aan persoonlijke relaties en korte communicatielijnen. Dit zien we ook terug binnen de Continental organisatie. Het was voor ons dan ook een logische keuze om de samenwerking met Continental voor de komende jaren te verlengen,” besluit Van Schaick.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie