Illegalen gered uit bulktrailer Dover
| 12:15 | Truckstar Redactie

Illegalen gered uit bulktrailer Dover

In de haven van Dover in Engeland zijn vijftien illegalen uit een tank/bulktrailer gehaald.

De truck kwam op woensdagochtend 10 juli aan in de haven van Dover met het P&O-schip ‘Spirit of France’. De asielzoekers werden ontdekt nadat geklop was gehoord vanuit de trailer.  

Alarm

Er werd direct alarm geslagen. De brandweer en ambulance-diensten rukten uit met in totaal dertien voertuigen. Twee van de illegalen werden na hun redding naar een ziekenhuis afgevoerd; de overige dertien werden ter plaatse behandeld. Zij hadden ademhalingsproblemen en vertoonden uitputtingsverschijnselen door hitte.

Ook de inhoud van de trailer werd onderzocht, maar het betreffende – niet nader genoemde – poeder bleek geen gevaarlijke stof.

Chauffeurs aangehouden

Twee vrachtwagenchauffeurs zijn aangehouden. Over hun nationaliteit of de herkomst van de truck is niets bekend gemaakt.

Het had heel anders kunnen aflopen met de illegalen. In 2000 werden in dezelfde haven van Dover 58 dode Chinezen aangetroffen in een koeltrailer van een Nederlandse truck. De Chinezen waren door verstikking om het leven gekomen. Twee anderen waren bijna gestikt en werden nog net op tijd gered. De Nederlandse chauffeur werd veroordeeld tot veertien jaar gevangenisstraf voor doodslag.

 

Foto: De haven van Dover. (ANP)

2 Reacties
  1. inderdaad erg jammer dat chauffeurs hier de dupe van zijn
    ik zou graag containers rijden maar dit weer houd mij om zowiezo om te sollicitere naar dit soort vacatures erg naar dit

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie