hyzon
| 09:52 | Robert Servaas

Hyzon Motors lanceert leasedienst voor waterstoftrucks

Hyzon Motors lanceert een leasedienst voor de levering van zware plug-in hybride voertuigen (PHEV’s) voor klanten in de Europese Unie. Met deze leasedienst maakt Hyzon het mogelijk om via een leasemodel versneld over te stappen op bedrijfsvoertuigen die rijden op waterstof.

Daarmee streeft het bedrijf ernaar om als een van de eerste bedrijven TCO-parity te realiseren voor klanten in Europa. Op die manier wordt de transitie naar een economie waarin bedrijfsvoertuigen rijden op waterstof vergemakkelijkt en versneld.

Zo rendabel mogelijk

Hyzon is met haar partners al geruime tijd bezig met de ontwikkeling van complete oplossingen. Deze moeten ervoor zorgen dat bedrijven en ondernemingen op een zo rendabel mogelijke manier de overstap kunnen maken naar bedrijfsvoertuigen die rijden op waterstof. Het nieuwe leaseaanbod van Hyzon is de eerste stap in de transitie naar een compleet aanbod voor de Europese markt.

“We zijn trots dat we onze klanten in Europa deze leasedienst kunnen aanbieden. Maar ook dat we hen kunnen ondersteunen bij de overstap naar waterstof. Deze leasedienst is bedoeld om onze klanten zo snel mogelijk de overstap te laten maken naar uitstootvrije, zware voertuigen. Aangedreven door waterstofbrandstofcellen en die zowel qua kosten als qua tanktijd de concurrentie met dieselmotoren aankunnen,” vertelt Craig Knight CEO van Hyzon.

hyzon

Hyzon spreekt ambitie uit om in Europa TCO-parity te realiseren

Het bedrijf heeft de ambitie om als een van de eerste bedrijven in Europa een waterstofaangedreven bedrijfswagen aan klanten te kunnen leveren. Dit moet dan tegen totale eigendomskosten die even hoog zijn als die van bedrijfsvoertuigen met een dieselmotor (TCO-parity). Met haar toonaangevende brandstofceltechnologie verwacht Hyzon klanten te helpen om deze TCO-parity te bereiken.

Naar verwachting zal Europa het voortouw nemen bij de wereldwijde opschaling van waterstofmobiliteit. Fezien de status van de waterstoftransitie. Hyzon verwacht een belangrijke rol te kunnen spelen in de waterstoftransitie in de EU, onder meer via de productiebasis in Groningen.

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie