Hybride Straddle Carriers
| 14:50 | Arjan Olsthoorn

Hybride Straddle Carriers voor Hutchison Ports ECT Rotterdam

Afgelopen week zijn tien nieuwe hybride Straddle Carriers aangekomen bij de ECT Delta terminal. De Straddle Carriers worden op de terminal ingezet voor de afhandeling van het wegvervoer. Alsmede voor het laden en lossen van de multi trailer systemen, die voor intern terminal transport worden gebruikt.

De nieuwe Straddle Carriers maken onderdeel uit van een uitgebreid investeringsprogramma in de ECT Delta terminal. Naast de Straddle Carriers zijn ook 77 automatisch gestuurde voertuigen (AGV’s) en 15 multi trailer trekkers (MTT’s) besteld. De eerste leveringen hiervan, worden ook dit jaar nog verwacht.

Naast de aankoop van nieuw equipment is ECT sinds begin dit jaar ook volop bezig met het werven van 120 nieuwe operationele medewerkers. Ongeveer de helft van de nieuwe medewerkers is inmiddels bij ECT ingestroomd. Met dit investeringsprogramma, waarvan ook het verder verdiepen van de ligplaatsen in de Amazonehaven onderdeel uitmaakt, wordt de ECT Delta terminal verder gemoderniseerd om zowel de groeiende vraag naar overslagcapaciteit op te vangen als het serviceniveau verder te verhogen.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie