| 11:10 | Robert Servaas

H&S Group en Friesland Campina kiezen voor Iveco S-way op LNG

H&S Group zet een Iveco S-Way op LNG dedicated in voor Friesland Campina om diverse vloeibare levensmiddelen te transporteren naar fabrieken in de Benelux en het Ruhrgebied. Met de komst van een LNG-truck zet H&S Group haar eerste stappen om haar wagenpark te verduurzamen.

Als een van de grootste logistieke dienstverleners binnen de vloeibare voedingsmiddelenindustrie kijkt H&S Group nauwlettend naar alle ontwikkelingen op het gebied van alternatieve aandrijftechnieken met in het bijzonder vloeibaar aardgas (LNG). In het keuzeproces heeft Jos van den Hurk als Manager Fleet & Equipment namens H&S Group ook gesproken met andere partijen. Deze rijden net als H&S Group voor Friesland Campina en hebben goede ervaringen met hun Iveco op LNG. Deze levert goede prestaties tijdens het vervoer van vloeibare levensmiddelen, waardoor H&S Group met de komst van een identieke Iveco S-Way NP 460 weloverwogen kiest voor het beste dieselalternatief.

De besluitvorming van H&S Group werd vergemakkelijkt door een meer dan haalbare business case in combinatie met de hoogst haalbare actieradius en een doorontwikkelde infrastructuur voor tankmogelijkheden, waardoor de chauffeurs altijd kunnen tanken binnen het gebied waarin zij actief zijn. Jos van den Hurk licht het financiële plaatje namens H&S Group toe: “We kiezen bewust voor een Iveco NP, omdat we het aantal tankbeurten zo laag mogelijk willen houden ondanks het feit dat we jaarlijks hiermee zo’n 230.000 kilometer afleggen. Onze chauffeurs zijn met hun nieuwe LNG-truck namelijk geen onnodige tijd kwijt aan de pomp, waardoor wij zoveel mogelijk ritten kunnen rijden voor Friesland Campina. Ook dat draagt eraan bij dat onze Iveco’s een aantrekkelijke kilometerkostprijs en een lage TCO kennen.”

H&S Group zet haar nieuwe aanwinst 24/7 in om vloeibare transportmiddelen te transporteren. Dit doet men dagelijks met een GVW-combinatie van 50 ton, omdat de chauffeurs rijden met een tankoplegger welke een inhoud heeft van 38.000 liter.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie