| 13:56 | Bert Mateboer

Het feest gaat beginnen

Op het circuit van Assen is het al een drukte van belang voor het Festival van aanstaand weekend. Het zijn op dit moment de trucks van de speciale categorieën en van de chauffeursverenigingen die binnenkomen.

Tot de speciale categorieën behoren de oldtimers, de showtrucks, de special-painttrucks, de bergers en de zwaartransportvoertuigen. Tot de chauffeursverenigingen behoren de trucks van degenen die vandaag gaan helpen bij het inparkeren en de andere taken die gedaan moeten worden om een goede start van het feest te verzekeren.
Vanaf half 4 worden dan de eerste ‘gewone’ trucks verwacht. De toevoer van trucks is goed verdeeld door vanaf afgiftepunten (in Zwolle en Assen-Noord) de kaarten uit te reiken op van tevoren vastgestelde tijdstippen. Ook wordt hier nauwkeurig gecontroleerd of de juiste auto’s bij de juiste personen horen: ieder die een uitnodiging heeft om met zijn truck naar het Festival te komen, moet de kaart persoonlijk afhalen bij een afgiftepunt.

Het oprijden van de trucks zal vervolgens de hele avond doorgaan. Aan het eind staan er zo’n 2.200 trucks op het circuit. Dan kan het feest beginnen. Morgen om 08.00 uur gaan voor het publiek de kassa’s open.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie