| 12:13 | Bert Mateboer

Schouwstra krijgt nieuwe truck op Festival

De allernieuwste truck van Jelle Schouwstra, de DAF XF ‘Wheels of Fortune’, zal worden afgeleverd tijdens het Truckstar Festival. Daar is de truck met Las Vegas-thema te bewonderen op de DAF stand.

Het is een traditie bij Schouwstra Transport dat trucks tot in het kleinste detail worden aangepast. ‘Dat is eigenlijk als grap begonnen en is vervolgens een beetje uit de hand gelopen’, zegt Jelle Schouwstra. ‘Bij elke nieuwe truck gingen we een stapje verder. Gelukkig zijn we binnen ons bedrijf allemaal zeer zuinig op onze spullen. Daarom zien onze trucks er ook na tien jaar nog als nieuw uit. Onze chauffeurs zien de trucks echt als hun tweede huis.’
Het wagenpark van Schouwstra Transport bestaat uit vier DAF’s XF en allemaal zijn ze omgebouwd tot een prachtige showtruck met een unieke naam. Schouwstra Transport bezit de Moulin Rouge, The Northern Light, No Guts No Glory en The White Moose. De Wheels of Fortune vervangt de No Guts No Glory. Het Las Vegas-thema is volgens Schouwstra ontstaan na een vakantie van neef Marco Schouwstra in Las Vegas. ‘Toevallig was de bekleder ook een groot Vegas-fan. Toen viel alles op z’n plek.’ De truck ‘Moulin Rouge’ doet dit jaar mee aan de Mooiste-Truck-van-Nederland-verkiezing. Deze truck staat in de showstraat op het Festival.

Het is eigenlijk als grap begonnen

Van december 2017 tot juli 2018 is de ‘Wheels of Fortune’ flink onder handen genomen. De truck heeft nu een aangepaste uitlaat, een plaat voor de tank, een andere zonneklep, een gewijzigde Hypro Bullbar én een nieuwe onderbumper. Special Interior voorzag de truck van een uniek crèmekleurig interieur, schakelaars met het motief van dollarbiljetten en een achterwand afgewerkt met leder in chesterfielddesign.
‘Over de kleinste details is nagedacht’, zegt Jelle Schouwstra. ‘Het is echt een familieding en die traditie houden we in ere. Een thema voor een volgend project hebben we nog niet. Zo’n idee ontstaat altijd inééns. We bepalen met z’n allen wat het wordt en hoe ver we gaan. De passie voor trucks is in ieder geval bij iedereen groot. Mijn opa was een gepassioneerd truckchauffeur en die liefde heeft hij doorgegeven aan mijn vader. En zo gaat dat steeds verder. Mijn zoontje van 2 jaar kan de verschillen tussen trucks al zien. Dat zit dus wel goed.’
Schouwstra Transport begon in 1984 vanuit Texel, met geconditioneerd vervoer van bloemen en planten naar voornamelijk Zweden. Tegenwoordig rijden de chauffeurs met vier DAF’s – inclusief deze Wheels of Fortune – nog hoofdzakelijk naar Zweden. Maar ook Denemarken, Noorwegen en Finland staan soms op het programma.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie