Van Gameren
| 13:49 | Rik Werner

Hendrik Ido Ambacht noemt parkeren ADR-opleggers Van Gameren ‘gevaarlijk’

Hendrik Ido Ambacht stelt dat de gemeente terecht Van Gameren Transport heeft gesommeerd de 23 ADR-opleggers van het terrein in de gemeente weg te halen.

Volgens een woordvoerster van de gemeente is op het betreffende terrein slechts opslag en handel toegestaan. ,,Dit is gevaarlijk.’’ De gemeente eist dat Van Gameren Transport de 23 opleggers voor 11 december van het terrein haalt. Ondernemer Patrick van Gameren heeft laten weten dat die termijn ‘niet realistisch is’.

Niet parkeren

,,Voorheen parkeerde Van Gameren Transport de vrachtauto’s op hun eigen terrein’’, aldus woordvoerster Rosanne Schellekens. ,,Dit mag en kan, omdat op die plek volgens het bestemmingsplan een transportbedrijf is toegestaan. Daar hoort het parkeren van vrachtwagens bij. Nu parkeert Van Gameren Transport de trucks op een ander terrein. Op deze plek is het parkeren van vrachtwagens niet toegestaan. Hier is een bedrijf toegestaan dat zich bezig houdt met handel en opslag. Daar hoort het parkeren van trucks niet bij. Het is bovendien gevaarlijk om dat te doen. Het parkeerterrein voldoet niet aan de eisen die voor dit soort vrachtwagens gelden.’’

Volgens Schellekens ontdekte de omgevingsdienst de ‘omissie’. ,,We gaven bij de eigenaar aan dat het niet is toegestaan vrachtwagens te parkeren en dat er ook geen zicht op legalisatie is. Een alternatief is om in de regio te kijken naar parkeerterreinen die  geschikt zijn.’’

Verdelen

Schellekens bevestigt dat Hendrik Ido Ambacht openbare vrachtwagenparkeerplaatsen heeft opgeheven. ,,Wij hebben alle chauffeurs die in de openbare ruimte geparkeerd stonden en transportondernemingen die in onze gemeente gevestigd zijn aangeschreven. Wij wezen hen er op om op zoek te gaan naar alternatieve parkeermogelijkheden bij hun eigen bedrijfslocatie. Of op een van de regionale parkeervoorzieningen, in bijvoorbeeld Zwijndrecht of Alblasserdam. We verdelen de voorzieningen over de regio, in plaats van alle voorzieningen in alle gemeenten te realiseren.”

Transportondernemer Patrick van Gameren laat het er niet bij zitten. Hij heeft een gesprek met de gemeente aangevraagd en wil desnoods de burgemeester voor een onderhoud thuis uitnodigen.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie