Gunfighter wint Special Paint
| 13:32 | Truckstar Redactie

Gunfighter wint Special Paint

De uitzonderlijke Gunfighter Scania R620 van de Fin Mika Auvinen heeft de eerste prijs gewonnen in de Special Paint Competitie.

De Gunfighter is een extreme creatie van Mika Auvinen, en viel tijdens eerdere truckshows in Europa al ruimschoots in de prijzen. Hij had echter wel de nodige concurrentie, onder andere uit Zweden.

Road Cruiser
Ralf Ekdahls spectaculaire Volvo FH16 700 Road Cruiser werd tweede in de Special Paint Competitie. Het thema van deze prachtige fris-blauwe koeler-combi is de geschiedenis van het Ekdahls transportbedrijf. De truck is maar liefst 4,5 meter hoog – geen uitzondering in Zweden –  en is bijna 25 meter lang.

Nog een dikke Volvo
Op de derde plaats werd opnieuw een Volvo gekozen: de FH16 660 van chauffeur Wayne Connelly uit Engeland. Hij was met zijn truck nog nooit buiten Engeland geweest; en zijn tripje naar Assen dit weekeinde leverde meteen iets op. 

Wayne vervoert schroot, maar dat is niet te zien aan de perfecte auto. Wayne: “Het was het idee van de baas om The Terminator als thema voor de truck te gebruiken. Hij is helemaal gek van die films.” Wellicht zien we Wayne volgend jaar weer. “I absolutely loved it here!”, aldus de Brit, die dit het beste truckfestival van Europa vindt.  

Maar ook met de Gunfighter-Scania wordt hard gewerkt. De wagen is zes dagen in de week in de weer, met het vervoeren van droge stoffen zoals cement. Tussen de bedrijven door wordt de auto zo vaak mogelijk gewassen.    

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie