Gunfighter en Road Cruiser opnieuw in strijd
| 12:17 | Truckstar Redactie

Gunfighter en Road Cruiser opnieuw in strijd

De Scania R620 Gunfighter van de Fin Mika Auvinen en de Volvo FH16 700 Road Cruiser van de Zweed Ralf Ekdahl gaan opnieuw de strijd aan.

Ditmaal staan de twee fantastische trucks tegenover elkaar tijdens de Nordic Trophy, de prestigieuze showtruck-verkiezing die gehouden wordt op het Trailer Trucking Festival op 26 en 27 augustus in Zweden.

Tijdens ons eigen Truckstar Festival op 30 en 31 juli werd de Road Cruiser tweede en ging de Gunfighter er met de eerste prijs vandoor in de categorie Special Paint. De Gunfighter, met als thema gunfighters uit het Wilde Westen van Amerika, won een jaar geleden ook de Nordic Trophy. De Road Cruiser werd toen eveneens tweede.

‘Geweldig’
“Het is geweldig om als titelverdediger naar Mantorp te mogen komen”, zegt Mika Auvinen. “Dat voelt fantastisch. Uiteraard zet ik in op een nieuwe zege, maar ik moet ook realistisch blijven. Ik heb gehoord dat er nieuwe trucks opgebouwd zijn, dus ik verwacht dat het zeer moeilijk wordt.”

‘De overwinning’
Ralf Ekdahls Road Cruiser zal het de Gunfighter sowieso opnieuw moeilijk maken. “Ook al hebben de twee trucks een heel verschillende opbouw, vind ik dat we ook veel gelijk hebben”, aldus Ralf Ekdahl. “Maar ik hoop en geloof wel in de overwinning dit jaar”, zegt Ekdahl.

Bijna tweehonderd hoogwaardige trucks zijn aangemeld voor de jaarlijkse verkiezing, wat uiteraard een geweldig spektakel betekent van bijzondere thema’s, motieven, mooie lak en geweldige kleuren en details.

Het Trailer Trucking Festival wordt op vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus gehouden op Mantorp Park, een circuit ten westen van Linköping in Midden-Zweden. 

Werktrucks
Overigens wordt met beide trucks gewoon gewerkt. Mika Auvinen rijdt verschillende droge bulkproducten met zijn truck en de Road Cruiser heeft onlangs zijn eerste werkrit gereden, want ook die auto zal iets moeten terugverdienen.

Op 16 augustus was die eerste rit en begon het echte leven voor de FH16. De standplaats van de truck is de terminal van Ekdahls Åkeri in Malmö. De eerste rit voerde van het nabijgelegen Ystad naar Örkelljunga met twaalf ton plasticgranulaat. Op de terugweg naar Malmö werd bij verschillende bedrijven teruggeladen.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie