Renault T voor Germo Logistiek_1_lowres
| 15:49 | Rik Werner

Germo Logistiek gaat met kwartet Renaults T boordevol melk op pad

Germo Logistiek heeft (bijna) vier van haar 27 vrachtwagens vervangen door een Renault T met Sleeper Cab. Germo reed tot dusver hoofdzakelijk met DAF en Scania. De Franse trekkers worden ingezet in het melkvervoer. De chauffeurs zijn tot nu toe vol lof.

De voertuigen zijn geleverd door Renault-dealer Nijwa Groep in Hengelo. ,,Een volwaardige truck voor een scherpe prijs”, zo oordeelt directeur Emiel Jansen over zijn jongste aanwinsten.

Twintig uur

De eerste Renault T-trekker met Sleeper Cab is eind vorig jaar door het bedrijf uit het Overijsselse Heeten in gebruik genomen, de laatste wordt binnenkort afgeleverd. Germo Logistiek vervoert met tankopleggers rauwe koeien- en geitenmelk van in totaal bijna 1.900 melkveehouders naar de verwerkende fabrieken van Friesland Campina en CBM. ,,Betrouwbaarheid is essentieel om continuïteit te kunnen waarborgen. Onze trucks zijn twintig uur per etmaal onderweg, wat inhoudt dat de eerst geleverde Renault er al bijna 250.000 kilometer op heeft zitten.”

Renault T voor Germo Logistiek_2_lowres

Twee vermogensvarianten

De Renaults van Germo zijn uitgerust met een DTI 11-liter Euro 6-motor in twee vermogensvarianten: 430 en 460 pk. Emiel Jansen: ,,In principe zijn beide vermogens geschikt voor dit type werk. Door ze allebei in de praktijk in te zetten, kunnen we de komende maanden nauwgezet vergelijken welke motor het beste presteert op brandstofverbruik.”

Eigenzinnige uitstraling

De Renault T-trekkers werden aan het personeel gepresenteerd tijdens de werknemersdagen die Germo Logistiek jaarlijks houdt voor haar 115 melkrijders. Ook de verkoopadviseur van Nijwa Hengelo was aanwezig voor uitleg en het begeleiden van de demoritten. ,,Dat heeft een zeer positieve indruk achtergelaten bij onze chauffeurs. Ze waren bijvoorbeeld onder de indruk van het bedieningsgemak, het comfort en de stahoogte in de cabine”, vertelt Jansen. ,,Een pluspunt voor mij als ondernemer is de eigenzinnige en opvallende uitstraling van de trucks.”

Renault T voor Germo Logistiek_

Lees ook: Robotbak in Renault C en K nu leverbaar met kruipversnellingen. 

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht. 

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie