gemeente woerden
| 13:40 | Bert Mateboer

Gemeente Woerden neemt vier hybride Volvo’s in gebruik

De gemeente Woerden is mede dankzij Van Dijk Trucks een beetje duurzamer geworden. De gemeente heeft vier hybride Volvo-huisvuilniswagens in gebruik genomen. De laatste werd afgelopen december geleverd.

Van Dijk Trucks overhandigde de sleutels van de nieuwe vuilniswagens samen met Haller. De trucks zijn voorzien van een Euro6 dieselmotor en de kraakpersopbouw werkt volledig elektrisch. Op deze manier stoot één vuilniswagen 10.000 kilo minder CO2 per jaar uit. ‘Het is voor ons als gemeente belangrijk om te kijken naar duurzaamheid’, vertelt Rob van der Logt, opzichter van Team Afval & Reiniging.

“Onze oude vuilniswagens waren afgeschreven, dus we zijn gaan kijken naar nieuwe vrachtwagens waarmee we het milieu minder zouden belasten maar onze dienst wel zo efficiënt mogelijk konden blijven uitvoeren. Na wat marktonderzoek bleek een hybride variant voor ons een goede oplossing te zijn. In de aanbesteding is de Volvo met de Haller-opbouw als beste uit de bus gekomen.”

Drie etappes

De vuilniswagens zijn in drie etappes geleverd, waarvan de laatste afgelopen december. Van Dijk was daarbij de onderaannemer en zorgde onder andere voor het aslast weegsysteem en het instellen daarvan. “Dat doen ze zoals altijd op een hele prettige en kundige manier. We hebben er zelf helemaal geen omkijken naar gehad en ze hebben de oplevering ervan ook afgestemd op het moment dat ons het beste uitkwam. Al met al was het een hele klantvriendelijke benadering.”

Onderhoud

Van Dijk Trucks voert ook het onderhoud uit voor de trucks. “Ze doen voor ons ook het groot onderhoud, APK-keuringen en speciale reparaties van onze Volvo-voertuigen. Zijn er problemen met de opbouw of de kraan dan adviseren ze ons of bieden de helpende hand naar het zoeken van de juiste oplossing. Heeft onze monteur technische ondersteuning nodig, dan is een belletje voldoende. Dat is gewoon heel fijn om te weten,” vertelt Van der Logt.

De gemeente Woerden is blij met de nieuwe vuilniswagens. “Voor de chauffeurs was het in het begin even wennen, omdat ze ineens een stuk minder geluid hoorden. Maar gaandeweg zijn ze het gaan ervaren en het bevalt inmiddels heel goed.”

gemeente woerden

Foto’s: Van Dijk Trucks

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie