Geluksvogels proberen nieuwe Actros
| 16:14 | Truckstar Redactie

Geluksvogels proberen nieuwe Actros

Vijf Nederlandse geluksvogels mochten op 30 september in Duitsland een uur lang een proefrit maken met de nieuwe Mercedes-Benz Actros.

De vijf waren de winnaars van een actie van Mercedes-Benz Nederland op Facebook. Het gezelschap vloog samen met Jan van Gelderen van Mercedes-Benz naar Duitsland om na een hotelovernachting een rondleiding in de truckfabriek in Wörth te krijgen, én de presentatie van de eerste serie-geproduceerde Actros bij te wonen.

Rijden met de nieuwe Actros
Daarna volgde het hoogtepunt van de reis: Buiten stonden verschillende nieuwe Actros trekker-oplegger combinaties klaar, allemaal rond de 39 ton totaalgewicht, in verschillende cabine- en pk-uitvoeringen voor een kennismakingsrit van een ruim uur.

Begeleid door testchauffeurs van Mercedes-Benz kregen de Nederlandse chauffeurs tijdens het rijden uitgebreide uitleg over de auto, de cruise-control met afstandsmeting, Lane Keeping Assist en alle andere technologische snufjes van de nieuwe Actros, zoals de Active Brake Assist. Die grijpt uit zichzelf in wanneer er plotseling een stilstaand voertuig of obstakel gedetecteerd wordt.

Trekkracht
“Daarmee zijn kop-staartbotsingen verleden tijd”, zo merkte chauffeur Daniël Dassen op. Maar wat vooral opviel was de kracht van de motoren, vooral onderin de toeren. “De trekkkracht valt het echt meest op”, aldus Pascal van den Oetelaar. “En het interieur. Als je de ‘oude’ Actros gewend bent, is dit helemaal een verrassing!”

Binnenkort volgt in Truckstar Magazine een verslag van het bezoek aan Mercedes-Benz en de proefrit.

Foto: Van links naar rechts: Daniël Dassen, Pascal van den Oetelaar, Kas Veldman, Niels van Dommelen en Johannes Kuipers.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie