Geen uitstel bundesstrassenmaut
| 12:00 | Truckstar Redactie

Geen uitstel bundesstrassenmaut

De Duitse maut-exploitant Toll Collect zegt dat de tolheffing voor trucks op bundesstrassen op de geplande datum zal beginnen.

Die datum is 1 augustus. Vanaf dan zal op 1.100 kilometer bundesstrasse (met gescheiden rijbanen en vier stroken) maut geheven worden.

De operatie is een grotere uitdaging dan de maut op de autobahn, hoewel de invoering daarvan met een enorme vertraging gepaard ging. De bundesstrassen hebben meer kruisingen en afslagen, wat de hele boel ingewikkelder maakt.

“Het is een uitdaging zeker te stellen dat alleen daar waar de mautplicht geldt, daadwerkelijk tol geheven wordt”, zegt Toll Collect-woordvoerster Claudia Steen.

Geen controle-portalen
Er komen geen portalen op de bundesstrassen te staan. De controle komt daarmee in het geheel neer op de BAG. Maar die zal niet extra gaan controleren.

De eerste dagen na het ingaan van de mautplicht op de betreffende wegen, zullen de BAG-agenten zich tijdens eventuele controles coulant opstellen, maar die periode zal niet lang duren.

Test met 3.000 trucks afgerond
Toll Collect heeft inmiddels een test met 3.000 trucks succesvol afgerond. De mautkastjes – of OBU’s – van de trucks hadden allemaal een software-update ontvangen waarbij de nieuwe stukken maut-weg toegevoegd waren.

De overige OBU’s zullen vanaf juli de betreffende software-update ontvangen via een mobiele telefoon-signaal. 

Bron: DVZ

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie