| 11:44 | Arjan Olsthoorn

Gebroeders van Eijk zet 20 DAF’s XD op de weg

Een prettige werkplek voor chauffeurs en veiligheid zijn voor transportbedrijf Gebroeders van Eijk uit Asten belangrijk. De DAF XD biedt beide. Mede daarom zijn vorig jaar al twee XD-bakwagens ingezet. Nu volgen twintig nieuwe XD 410 4×2-trekkers. Die vervangen evenveel DAF CF-trekkers.

Dealer Loven Trucks uit Helmond draagt zorg voor de levering van de nieuwe aanwinsten. “De chauffeurs zijn erg tevreden over de cabine van de DAF XD”, aldus directeur-eigenaar Jannis van Eijk. “Vooral op schouderhoogte is die duidelijk ruimer dan die van de voorgaande DAF CF. Ook de wat lagere zitpositie is fijn, want daardoor is de instap makkelijker. Verder ervaren de chauffeurs een goed zicht rondom. Dat is natuurlijk super als je veel in stadscentra en ook woonwijken komt, zoals met deze trucks bij ons het geval is. Omwille van dat goede zicht en dus de veiligheid hebben we ook gekozen voor het DAF camerasysteem in plaats van de spiegels.”

Palletdistributie

Gebroeders van Eijk zal de nieuwe DAF XD-trekkers inzetten voor transport van bouw gerelateerde goederen en van diervoeding. Het gaat om divers pallettransport. Wendbaarheid en een makkelijke in- en uitstap zijn dan pluspunten. Van Eijk: “Een chauffeur heeft recht op een prettige werkomgeving. Om die reden hebben we bij de nieuwe XD’s gekozen voor extra luxe stoelen met twee armleuningen, voor een standkachel, een koelkast en het DAF infotainmentsysteem met Apple Carplay en Android Auto. Zodat de bediening van de mobiele telefoon via het centrale display gaat, wat wel zo gemakkelijk en veilig is.”

Familiebedrijf

Gebroeders van Eijk is sinds 1908 actief in transport. Een echt familiebedrijf waar nu de vierde generatie aan het roer staat. Dat zijn Jannis en Pim van Eijk. Inmiddels zijn er een overslaglocatie in Asten van 10.000 m2 en een warehouse in Someren van 13.500 m2. Het wagenpark bestaat uit 80 trailers en 60 voertuigen, waarvan er 35 van het merk DAF zijn.

Lees ook: 100ste DAF voor Joh. van der Haas B.V.

“We richten ons sterk op aanvullende diensten bij het transport en warehousing. Dat betekent nog meer aandacht voor efficiënte oplossingen, bijvoorbeeld in ons douane-entrepot waar we goederen kunnen opslaan. Daar verzorgen we voor onze klanten de afhandeling van de benodigde vergunningen, betalen van invoerrechten en btw en de naleving van alle relevante voorschriften.”

Verder richt het bedrijf zich op Value Added Services (VAS) en Value Added Logistics (VAL). Het gaat om extra diensten zoals ompakken, herverpakken, etiketteren / omstickeren, kwaliteitscontrole en retourhandling. “We zien namelijk dat steeds meer bedrijven met de vraag zitten of ze dit nog zelf doen of beter kunnen overlaten aan specialisten doordat voorschriften en regelgeving, zoals op het vlak van milieu, alleen maar toenemen en complexer worden.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie