Brinkman-Trans-Holland-Emmen
| 11:11 | Rik Werner

FNV verbijsterd over lage boetes voor Brinkman Trans Holland

De FNV vindt dat de boetes voor malafide transportbedrijven die de cao omzeilen te laag liggen. Dat heeft de vakbond onomwonden laten blijken in een reportage van Een Vandaag. ,,De boetes zijn een lachertje.”

De vakbond is met name niet te spreken over de boetes die Brinkman Trans Holland moet betalen. De FNV heeft uitgerekend dat het bedrijf zich schuldig zou hebben gemaakt voor een bedrag van 356.000 euro aan misdrijven. Brinkman zou bovendien voor 560.000 euro aan waarschuwingen zijn aangeslagen. Maar de kans dat Brinkman deze bedragen daadwerkelijk betaalt is vrijwel nihil, meent de FNV. De ILT is mild als de overtredingen voor de eerste keer worden geconstateerd. De FNV vermoedt dat Brinkman hoogstens 61.500 euro bij het ILT moet afrekenen.

Lachertje

,,Dit soort boetes is echt een lachertje, daar liggen ze niet wakker van bij dit soort bedrijven’’, fulmineert Edwin Atema van de FNV in de NPO-uitzending. ,,Terwijl het hier echt om een bedrijf gaat dat lak heeft aan de regels en personeel stelselmatig uitbuit. De pakkans is daarbij echt enorm laag. Bij dit bedrijf kwam bijvoorbeeld in vijf jaar tijd maar één keer een inspecteur langs. En dan hebben ze beet en komt een bedrijf er zo makkelijk van af.”

Brinkman Trans Holland geeft in Een Vandaag geen commentaar. Het transportbedrijf uit Emmen heeft nog een soort beroepsprocedure lopen bij de ILT. Bekijk hier de reportage van Een Vandaag.

Lees ook: FNV ziet ILT werkwijze Brinkman Trans Holland fileren. 

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

2 Reacties
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie