| 08:30 | Arjan Olsthoorn

Faber neemt vijf gestuurde Talson megatrailers in gebruik

Faber uit Sint-Annaparochie levert audio- en videodiensten op evenementen in heel Europa. Voortaan wordt het transport uitgevoerd met vijf op maat gemaakte Talson megatrailers.

Faber vervoert gevoelige elektronische apparatuur zoals grote LED-schermen, video- en audioapparatuur. De Talson-trailers die net in gebruik zijn genomen, zijn gebouwd om deze lading goed beveiligd en droog te kunnen vervoeren.

LED-schermen voor evenementen

Sven Terpstra, vlootmanager: “We ondersteunen bijvoorbeeld skiwedstrijden, festivals en andere grote buitenevenementen met LED-schermen en audio/video-apparatuur, maar we voorzien ook grote televisieproducties van LED-schermen en alle toebehoren. De apparatuur wordt dus zowel binnen als buiten gebruikt. Dit betekent dat het onder verschillende omstandigheden wordt vervoerd. Om condensatie te voorkomen hebben onze nieuwe trailers geïsoleerde wanden, daken en vloeren en voorzieningen voor ventilatie.”

Lees ook: Noorse rockband Hellbillies op tour met Talson Event-trailer

Het engineering- en ontwerpteam van Talson heeft rekening gehouden met alle specifieke behoeften en verzoeken van Faber om deze op maat gemaakte trailers te maken. Ze hebben bijvoorbeeld een ventilatieluik aan de voor- en achterkant (met optie voor mechanische ventilatie), LoadLok bindrails tegen de zijwanden op zes niveaus, een 3-tons Dhollandia laadklep met power-down optie (die de lift snel laat zakken, zelfs in koude omstandigheden) en een houder voor oprijplaten.

Keuze voor Talson vanwege ervaring

De asconfiguratie is ook aangepast: de eerste as kan automatisch geheven worden (afhankelijk van het vervoerde gewicht) en de derde as kan ook sturen. Deze Talson heeft een hoog laadvermogen, maximale laadlengte en optimale wendbaarheid. Terpstra (Faber): “We hebben voor Talson gekozen vanwege de goede kwaliteit en vanwege hun ervaring met megatrailers. Bovendien heeft Talson de competentie om deze trailers – in nauwe samenwerking met ons – precies volgens Fabers specificaties te bouwen.”

Over Faber

Faber verzorgt de technische realisatie van studioproducties, LED-schermen op evenementen en videodisplays. Het bedrijf heeft 8 eigen trekkers, 13 eigen trailers en 6 bakwagens. Faber maakt deel uit van de NEP Group, ’s werelds grootste speler op dit gebied.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie