Simon Loos
| 09:22 | Arjan Olsthoorn

Elektrische Volvo’s FM voor Simon Loos

Simon Loos neemt twee Volvo FM Electric trekkers in gebruik voor de winkeldistributie. De volledig elektrische trucks gaan Albert Heijn supermarkten in de binnenstad van Den Haag uitstootvrij bevoorraden.

In de komende maanden voegt het transportbedrijf nog zes Volvo FM Electric trekkers aan het wagenpark toe. “Met deze opschaling gaan we samen met onze klant de komende tijd veel leren, zodat we goed voorbereid zijn op nieuwe stappen in de toekomst”, vertelt wagenparkbeheerder Wim Roks.

Het elektrische wagenpark van Simon Loos is volop in beweging. Begin volgend jaar worden nog zes Volvo FM Electric trekkers aan het wagenpark toegevoegd, die – net als deze eerste twee – vanuit de standplaats in Pijnacker worden ingezet. “We zijn er trots op dat Simon Loos met deze auto’s bijdraagt aan de doelstelling van Albert Heijn om de Haagse binnenstad uitstootvrij te beleveren”, aldus Roks.

Lees ook: Eerste Nederlandse elektrische FH is voor Simon Loos en Unilever

De Volvo FM Electric is muisstil en uitermate geschikt om in te zetten voor de winkeldistributie. De batterijen worden dagelijks opgeladen op het grootste state-of-the-art snellaadplein van Nederland, op het distributiecentrum van Albert Heijn in Pijnacker.

Stevige basis elektrisch vervoer

Binnen Simon Loos is een stevige basis gelegd op het gebied van elektrisch transport. Het familiebedrijf maakte in 2014 haar eerste elektrische kilometers. Dat resulteert vandaag de dag in een bijzonder groot elektrisch wagenpark van ruim twintig voertuigen voor de winkel- en horecadistributie. Daarnaast nam het bedrijf recent de zwaardere Volvo FH Electric trekker in gebruik in samenwerking met Unilever en Kuehne + Nagel. Dit voertuig wordt ingezet op de langere afstanden, voor het vervoer tussen de distributiecentra. Ook volgend jaar blijft het elektrisch transport voor Simon Loos in een stroomversnelling gaan en wordt het elektrische wagenpark ruimschoots verdubbeld.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie