| 13:30 | Arjan Olsthoorn

Vlaamse GDL Transport rijdt met 8 nieuwe Scania 460S trekkers

Als specialist in het transport en de op- en overslag van wijnen beschikt GDL Transport over een wagenpark van 65 vrachtwagens. Acht daarvan zijn gloednieuwe 460S trekkers van Scania met de Super aandrijflijn, die evenveel oudere exemplaren vervangen.

Het in Menen (nabij Kortrijk) gevestigde GDL Transport is al vele jaren actief op het vlak van transport en distributie van wijnen. De vrachtwagens van het bedrijf rijden voornamelijk naar Frankrijk, Zwitserland, Spanje en Italië met stukgoed om vervolgens wijn mee terug naar België te nemen.

‘Aangenaam verrast’

“Daarbij staan wij in voor het volledige proces, van het transport van de wijnen en de douane- en accijnsafhandeling tot de opslag in ons centraal magazijn en distributie in België en Luxemburg,” zegt Jurgen Gheysen, bestuurder bij GDL Transport. “We waren al een tijd aan het uitkijken naar een tweede partner voor ons wagenpark. We hebben een vergelijkende studie gedaan van een aantal merken, en Scania is daar heel goed uitgekomen. Vooral op het vlak van verbruik hebben ze ons aangenaam verrast.”

Voor die activiteiten beschikt GDL Transport naast zo’n 22.000 m² aan magazijnruimte ook over een ruime vloot, met 45 trekkers en 20 bakwagens. Al een aantal decennia koos GDL Transport daarvoor voertuigen van een andere vrachtwagenbouwer, maar de kwaliteiten van de nieuwe Scania modellen met de Super aandrijflijn deden het bedrijf voor de bestelling van de nieuwste vrachtwagens in zijn vloot kiezen voor het Scandinavische merk.

Verbruik

De 13 liter van de ‘Super’ aandrijflijn draagt bij aan de reputatie die Scania geniet op het vlak van zuinigheid. “Om het verbruik verder te optimaliseren, gaan we binnenkort ook van start met Scania Driver Evaluation, dat de prestaties op het vlak van zuinigheid per chauffeur monitort en tips geeft om nog minder te verbruiken,” aldus Gheysen.

Tevreden

Maar niet alleen het verbruik is belangrijk bij vrachtwagens, ook het welzijn van de chauffeurs is voor GDL Transport van groot belang. “De eerste feedback van de chauffeurs over de nieuwe vrachtwagens is uitstekend. Ze zijn heel tevreden met hun nieuwe voertuigen, die stil zijn en zacht lopen, terwijl ook de afwerking en het comfort goed is. Als een Salon!”

De nieuwe vrachtwagens werden geleverd door Scania Kuurne, dat van Gheysen ook een pluim verdient: “Het hele proces verliep eigenlijk bijzonder vlot. Van de informatie vooraf, over het samenstellen van de vrachtwagens en het bestellen tot de productie en uiteindelijk de aflevering. Bij elke etappe werd er goed gecommuniceerd, wat niet overal het geval is. Dat zorgt voor rust en vertrouwen. Een aanrader!”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie