Eerste nieuwe Actrossen voor Zweden
| 17:51 | Truckstar Redactie

Eerste nieuwe Actrossen voor Zweden

Ook in Zweden zijn inmiddels de eerste nieuwe Actrossen afgeleverd.

De eerste twee nieuwe Actrossen zijn 25 tons motorwagens en werden onlangs afgeleverd aan Ekdahls Åkeri uit Malmö. Dit is het transportbedrijf van Ralf Ekdahl, een bekende van het Truckstar Festival. Ekdahl stond afgelopen zomer op Assen met zijn spectaculaire FH16 700 Road Cruiser en was in 2009 ook aanwezig met twee mooi gerestaureerde klassieke Volvo’s.

Sinds 1996 met Actros
De nieuwe Actrossen maken deel uit van een order van tien stuks. “Wij rijden sinds 1996 met de Actros”, zegt Ralf Ekdahl. “Nu hebben we tien nieuwe besteld met 450 pk. Na een weekje kunnen we al zeggen dat Mercedes waarschijnlijk een goeie nieuwe auto heeft gemaakt. Ook lijkt het dieselverbruik laag te zijn, en dat is vandaag de dag het allerbelangrijkste”, aldus Ekdahl.

Moeilijke markt
Het is geen nieuws dat Zweden een moeilijke truckmarkt is als thuisbasis van de twee grote truckmerken Volvo en Scania. Die hebben samen zo’n negentig procent van de markt in handen. Bij Mercedes-Benz denken ze echter dat ze met de nieuwe Actros een iets groter puntje van de taart kunnen afsnoepen. 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie