| 20:10 | Bert Mateboer

Eerste LZV voor Zorgboodschap

Zorgboodschap, leverancier voor de gezondheidszorg, heeft een LZV in gebruik genomen. De combinatie bestaat uit een Actros 2545 bakwagen met Streamspace cabine, een dolly en een volgtrailer. De auto zal worden ingezet voor ritten tussen distributiecentra in Meppel, Helmond, Sassenheim en Dordrecht.

‘Waar we normaal drie ritten moeten maken, kunnen we dit nu in twee keer doen’, zegt wagenparkbeheerder Johan Kokhuis van Zorgboodschap. De wensen van de chauffeurs, het brandstofverbruik en de verkeersveiligheid wogen mee in de keuze voor de Actros.

Zorgboodschap biedt met ruim tachtig (vracht)wagens boodschappen en maaltijden aan ruim zesduizend gezondheidszorg- en detailhandelklanten door heel Nederland.
Carrosseriefabriek Heiwo tekende voor de geconditioneerde opbouwen en leverde het dolly- en trailerchassis. Frank Derksen van Heiwo: ‘Op het Mercedes-Benz chassis hebben we een koel-vries opbouw geleverd, compleet met een Carrier 850U Undermount koelmachine en een Bär BC2000 S4U achtersluitende laadklep. Op de 2-assige dolly kan de oplegger gekoppeld worden. In dit geval een 3-assige gestuurde koel-vries oplegger met een Carrier Vector 1550 koelmachine en een Bär BC 2500 R4C onderschuivende laadklep.’

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie