*

| 10:30 | Bert Mateboer

Japanners onder de indruk van Truckstar Festival

Maar liefst 16 pagina’s heeft het Japanse vrachtwagenblad Camion gewijd aan het afgelopen Truckstar Festival. Hoofdredacteur Teruyuki Matsushima bezocht het Festival deze zomer en was zeer onder de indruk.

,,In Japan hebben we ook wel truckfestivals, maar daar komen eigenlijk alleen maar de pure liefhebbers. Het bijzondere van het Truckstar Festival is dat het een feest is voor jong en oud en dat je het gevoel krijgt dat je lid bent van een grote familie,’’ aldus Matsushima.

Respect voor Nederlandse kwaliteit

In het nieuwste nummer van Camion wordt uitgebreid verslag gedaan van het Festival en staan honderden foto’s van de Nederlandse trucks. De Japanners hebben respect voor de kwaliteit van de opbouw en van het spuitwerk. Dat er heel veel geld in de aankleding van trucks wordt geïnvesteerd, is de Japanners niet vreemd: ook Japanse chauffeurs besteden soms kapitalen aan de verbouwing van hun truck. Het resultaat is een truck die zo boordevol verchroomde accessoires is gehangen dat een normaal gebruik nauwelijks meer mogelijk lijkt.
Matsushima heeft aangekondigd dat hij volgend jaar weer naar het Festival wil komen en dat hij gaat onderzoeken of het dan mogelijk is met een in Japanse stijl gepimpte truck naar Nederland te komen. Zo mogelijk over de weg via Siberië.
We hebben Matsushima al laten weten dat hij dan meer dan welkom is.

 

 

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie