cor van der spek
| 08:01 | Arjan Olsthoorn

Eerste Iveco S-Way voor Cor van der Spek Mesthandel

Trouwe Iveco-rijder Cor van der Spek Mesthandel en Transport VOF heeft onlangs een nieuwe S-Way met 480 pk in gebruik genomen. De transporteur uit Poederoijen kan al jaren bouwen op de service van Iveco-dealer Schouten Almkerk. Daardoor is de aanschaf van een nieuwe 6×2 trekker met een gestuurde voorloopas een logisch vervolg op de samenwerking.

Cor van der Spek Mesthandel en Transport is sinds de oprichting gespecialiseerd in de handel en transport van dierlijke mest in Nederland. Cor van der Spek, eigenaar van het gelijknamige transportbedrijf, kiest bewust voor wederom een nieuwe Iveco. “Al 25 jaar rijden wij met Iveco’s en doen we zaken met Schouten, omdat we kunnen bouwen op onze ‘buurman’.”

PTO

De nieuwe S-Way van Cor van der Spek is uitgerust met een PTO-opbouw om de hydrauliek van de tank- of walkingfloor trailer aan te sturen. Daarmee vervoert het bedrijf onder andere mest, compost en houtsnippers vervoert door Zuid-Nederland. Cor van der Spek heeft gebruik gemaakt van de optie om een extra 260-liter brandstoftank in de achteroverbouw te laten plaatsen. Het ruimteprobleem aan het chassis van de voorloopas-trekker is opgelost door deze unieke af-fabriek oplossing van Iveco. Hierdoor kan de chauffeur met zijn 6×2 trekker circa 600 liter brandstof meenemen.

van der spek iveco

Verder heeft Cor van der Spek bewust gekozen voor een meesturende en hefbare voorloopas met een draagvermogen van 7,5 ton. Zodat de vrachtwagen geschikt is om dagelijks een terreingewicht aan te tikken van circa 50.000 kg. De nieuwe trekker is ook uitgerust met een luchtgeveerde vooras, zodat de chauffeur over alle comfort beschikt in zijn truck. Bovendien is de S-Way voorzien van een camerasysteem. De chauffeur heeft hierdoor altijd meer dan voldoende zicht rondom het voertuig.

Onderhoudsbeurt na 150.000 kilometer

De nieuwe Iveco is uitgerust met een 12-traps geautomatiseerde versnellingsbak die de beste koppelgewichtsverhouding en de langste olieverversingsinterval kent in zijn klasse. Hierdoor is de S-Way pas na 150.000 kilometer toe aan de eerste onderhoudsbeurt. Het smart EGR-systeem op de nieuwe trekker verbetert bovendien de verbrandingsefficiëntie van uitlaatgassen door het optimaliseren van de injectietiming. Daarnaast zijn de luchtcompressor, dynamo en stuurbekrachtigingspomp slim uitgevoerd, waardoor deze uit staan als deze niet nodig zijn. Deze voorzieningen zorgen voor een zo laag mogelijk brandstofverbruik.

Stijlvol

De nieuwe trekker van Cor van der Spek is volledig gehuld in de herkenbare huisstijl van het familiebedrijf. Daarnaast is de Iveco voorzien van een lightbar op het dak waar verstralers en zwaailampen in verwerkt zitten. Na de levering van deze S-Way bestaat het wagenpark voor 80% uit Iveco’s en doet een nieuwe generatie zijn intrede in het wagenpark van Cor van der Spek Mesthandel en Transport.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie