Eerste Ginaf truck op CNG
| 11:51 | Truckstar Redactie

Eerste Ginaf truck op CNG

Ginaf brengt eerste noviteit na overname door Chinese investeerder

Ginaf leverde onlangs de eerste GINAF truck op Compressed Natural Gas (CNG) af aan Afvalservice West Amsterdam. Een bijzondere gebeurtenis.

GINAF wil met deze CNG-Truck een bijdrage leveren aan vermindering van omgevingsvervuiling in de stad. De C-Truck, het smalspoorvoertuig van GINAF, biedt de klant de ideale mogelijkheid te kiezen voor CNG als brandstof.

De C-Truck is specifiek ontworpen voor het binnenstedelijkvervoer. Dit kenmerkt zichdoor eigenschappen als een hoog laadvermogen en een smal chassis (2,20 m) te combineren. Nu komt daar het gebruik van alternatieve brandstoffen bij. In het kader van het project ‘Truck van de toekomst’ schaft Afvalservice West vier van deze trucks aan, waardoor de ontwikkerlingskosten laag konden worden gehouden.

Monitoring
ASW wil gegevens over brandstofverbruik en onderhoud verzamelen en monitoren. Dat is op zich niet bijzonder, maar wel het feit dat ASW deze gegevens publiek maakt op een website. Vanaf medio 2012 zijn deze gegevens op www.aswprojecten.com te bekijken.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie