Eerste foto's nieuwe FH!
| 18:58 | Truckstar Redactie

Eerste foto’s nieuwe FH!

Onze Noorse collega’s van Transportmagasinet hebben de eerste foto’s van de nieuwe Volvo FH gepubliceerd.

Het gaat om een aantal screenshots van niet gecamoufleerde FH’s uit een promotievideo die pas op donderdag 16 augustus door Volvo online gezet zou worden.

Klik hier om de screenshots op de website van Transportmagasinet te zien.

Zoals te zien heeft de Volvo bijzonder strakke nieuwe lijnen gekregen, en lijkt alleen het onderste deel van de voorkant nog iets op zijn voorganger. Daarmee is het echter wel duidelijk herkenbaar een Volvo gebleven. De ronde vormen zijn er echter af, net als bij de nieuwe Actros.

Verder valt de voorruit op, die veel rechter op staat waardoor de binnenruimte enorm toegenomen moet zijn, vergeleken met de ‘oude’ FH.

Ook valt op dat er een gat in de spiegelhuizen zit. Dit zal uiterst waardevol blijken aangezien daarmee de dode hoek achter de spiegels een stuk kleiner wordt. Het interieur en dashboard zijn ook volledig nieuw ontworpen.

Niet of wel op Elmia?
Volgens de Noren zal de nieuwe FH pas op 5 september gepresenteerd worden aan het grote publiek, en niet op Elmia, de grote Zweedse truckshow die van 22 t/m 25 augustus gehouden wordt. Maar er zijn geruchten dat de nieuwe FH er juist wél zal staan. Truckstar is overigens zelf wel aanwezig op Elmia.

Uiteraard komen we snel zeer uitgebreid terug op deze nieuwe Zweedse vriend, hier op onze website, en in Truckstar Magazine.

Eerste foto's nieuwe FH!

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie