Ecotaxe: uitstel voor onbepaalde tijd
| 17:42 | Truckstar Redactie

Ecotaxe: uitstel voor onbepaalde tijd

Royal zwicht voor druk branchorganisaties

De Franse overheid lijkt gezwicht te zijn voor grootschalige acties die zijn aangekondigd door de vakbonden. Die dreigden met blokkades door het hele land vanaf volgende week maandag (13 oktober).

Geen stakingen

Donderdagochtend vond een overleg plaats tussen minister Segolene Royal en meerdere brancheorganisaties. Uiteindelijk is in dit overleg door het ministerie van milieu uitstel van de Ecotaxe voor onbepaalde tijd voorgesteld. Daarnaast opperde Royal voor de oprichting van een werkgroep waarin samen met vervoerders constructief kan worden overlegd over de toekomst van het Franse wegvervoer en de financiering van infrastructurele projecten. 

Tegenslag

Milieuactivisten hebben kritiek geuit op de zoveelste tegenslag voor de Ecotaxe. Emanuelle Cosse van de Europese milieupartij/De Groenen meldt aan de website Flash-Transport geschokt te zijn:  “Onze regering lijkt niet in staat een gedegen milieubelasting in te voeren. Ze bekommeren zich onvoldoende om het onderwerp milieuverontreiniging.” Cosse ziet het besluit als een overwinning voor de transportlobby. 

De Franse Ecotaxe is al langer onderwerp van hevige discussies. In juni werd nog besloten de Ecotaxe te introduceren in afgeslankte vorm als ‘Transit-Tax’. Dat plan is dus na vandaag voor onbepaalde tijd van de baan. 

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie