A3
| 11:14 | Rik Werner

Tempo aanleg snelwegen in Nederland strekt Duitsland tot voorbeeld

De Nederlandse voortvarendheid bij de aanleg van nieuwe of bredere snelwegen zou een voorbeeld moeten zijn voor de Duitse centrale overheid.

Dat stelt een Noord-Duits samenwerkingsverband van Kamers van Koophandel en Industrie, verenigd in de IHK Nord.

Open brief

Zij hebben in een open brief aan de demissionaire Duitse regering aangedrongen op meer tempo bij de aanleg van nieuwe snelwegen. De IHK Nord wijst ‘de Bundesregierung’ op het feit dat tussen planning en uitvoering soms wel vier tot zes jaar ligt. De club wijst daarbij op de slagvaardigheid van buurlanden als Nederland en ook Denemarken, waar sinds enkele jaren snelwegprojecten met meer voortvarendheid worden aangepakt.

Half jaar

De IHK doet een dringend beroep op de partijen die in Duitsland een nieuwe kabinet vormen, maatregelen vast te leggen in een wet, die onnodige vertraging bij wegenaanleg moet uitsluiten. Zo vindt de club dat de Duitse rechter, net als in Nederland, binnen maximaal een half jaar moet oordelen of bezwaren tegen een snelweguitbreiding al dan niet gegrond zijn. ,,Op dit vlak kunnen we echt van onze Europese buren leren’’, aldus IHK Nord-voorzitter Wolfgang Blank.

Lees ook: Nieuwe spitsstroken moeten files bestrijden in Duitsland

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht

 

 

 

1 Reactie
  1. ned moet eerst de hand in eigen boezem steken ze praten al tientallen jaren over de aanleg van de a4 en de a 15 en dan praten ze we hebben geen geld waar blijven onze wegenbelasting dan zeker in de schatkist de A44 heeft ook 30 jaar geduurd tot hij werd aangelegd.als deze wegen met spoed worden aangelegd dan heb je veel minder file rond de grote knoppunten

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie